Lewandowski

Eindelijk scoort Lewandowski weer eens; hij loodst Barcelona langs Alavés

FC Barcelona heeft in de Spaanse competitie een moeizame 2-1 zege geboekt op Deportivo Alavés. Robert Lewandowski was met twee goals erg belangrijk bij de Catalanen. De Pool had al sinds september geen doelpunt meer gemaakt voor Barça.

Frenkie de Jong zat opnieuw op de tribune. De Nederlander kampt nog steeds met een enkelblessure. Hij meldt zich daarom morgen ook nog niet bij Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar.

Barcelona blijft derde

De top van Spanje blijft na dit weekend ongewijzigd. Barcelona blijft door de overwinning derde. Koploper Girona won gisteren al met 2-1 op bezoek bij Rayo Vallecano, terwijl nummer twee Real Madrid een ruime zege boekte op Valencia (5-1).

Nummer drie Atlético Madrid won later op zondag met 3-1 van Villarreal.

Na zeventien seconden kwam Barcelona al op achterstand. Er werd balverlies geleden na de aftrap en in de tegenaanval kon Samu Omorodion binnentikken. Ook de rest van de eerste helft verliep moeizaam.

In de tweede helft kreeg Barcelona meer controle over de wedstrijd. Acht minuten na de pauze zorgde dit voor de gelijkmaker. Lewandowski knopte knap raak. In de 78ste minuut bezorgde hij Barcelona de voorsprong. Hij schoot een strafschop binnen, nadat Ferran Torres in het vijandelijke strafschopgebied onderuit was gehaald.

Daarna liet Alavés nog wel van zich horen, maar de zege voor Barcelona kwam niet meer in gevaar.