Nieuwe zeperd Ajax door gelijkmaker Almere in blessuretijd: 'Teleurstelling groot'

Bekijk de samenvatting van Almere City FC - Ajax

Ajax is na twee zeges in de eredivisie opnieuw tegen een zeperd aangelopen. De moeizaam spelende Amsterdammers lieten bij Almere City in de blessuretijd een overwinning door de vingers glippen: 2-2.

De ploeg van trainer John van 't Schip ging donderdag in de Europa League met 2-0 onderuit tegen Brighton Brighton & Hove Albion, maar had in de eredivisie juist de weg omhoog gevonden met thuiszeges op FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1).

"De teleurstelling is heel groot. We hadden hier met 2-1 moeten winnen", zei Ajax-spits Brian Brobbey na afloop.

Strafschop

Almere scoorde vlak voor tijd uit een strafschop na een onhandige overtreding van Ajax-middenvelder Benjamin Tahirovic in de zestien van Ajax. "Die sliding was niet zo slim, hij gaat ervan leren en we zijn er voor hem", aldus Brobbey.

Ajax had in de openingsfase veelvuldig de bal, zonder dat dat kansen opleverde. De bezoekers maakten in de eerste helft weinig indruk en waren gevaarlijk met schoten van Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Kenneth Taylor (paal). Almere bleef verder simpel overeind.

Voorsprong Almere

Jochem Ritmeester van de Kamp zorgde na 67 minuten uit een counter voor de voorsprong van Almere City. De thuisploeg schakelde na een corner van Ajax razendsnel om en Ritmeester van de Kamp was in de zestien van Ajax het eindstation.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want invaller Chuba Akpom hielp Ajax aan de gelijkmaker. De Brit kreeg de bal in de loop mee van Brobbey en rondde beheerst af.

Jochem Ritmeester van de Kamp viert zijn 1-0 voor Almere City tegen Ajax

Ajax zocht vervolgens driftig naar de winnende treffer en die kwam er ook via een andere invaller. Tahirovic kreeg van Brobbey de bal op een presenteerblaadje en zorgde met de goal voor opluchting aan Ajax-zijde.

Wilde overtreding

Tahirovic werd daarna de schlemiel door in blessuretijd onnodig een penalty te veroorzaken met een wilde overtreding op Stije Resink. Thomas Robinet schoot daarna onberispelijk raak en dompelde Ajax alsnog in rouw.

"Ik zie dit gelijkspel als een verlies", aldus trainer John van 't Schip. "De goals die we tegen hebben gekregen, waren niet nodig." De coach deelde wel een compliment uit aan Brobbey. "Hij speelde erg sterk als aanspeelpunt, daardoor konden we opschuiven. Brian was ongelooflijk belangrijk."

Eredivisiedebutant Almere blijft dankzij het resultaat voor de zevende opeenvolgende wedstrijd (competitie en beker) zonder nederlaag. Trainer Alex Pastoor was vooral blij met de passie die zijn team had voorgeschoteld.

"Hiervoor ga ik naar het stadion", aldus Pastoor. "Ik zie jongens die voor elke meter vechten en soms boven zichzelf uitstijgen. Ik zag passie voor het voetbal."