Sparta wint in Volendam mede dankzij twee treffers verdediger Vriends

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Sparta

Sparta Rotterdam heeft de kater na de thuisnederlaag tegen Almere City weggespoeld met een zege op bezoek bij FC Volendam. Het duel eindigde in 1-4.

Door de zege staat de ploeg van Jeroen Rijsdijk wat steviger op de zesde plek van de ranglijst. Sparta staat drie punten achter nummer vijf Go Ahead Eagles.

Voor FC Volendam is momenteel elk punt welkom. De ploeg van Matthias Kohler stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta zestiende met acht punten.

Al na vijf minuten stond Sparta met 1-0 voor. Een mooie voorzet van Joshua Kitolano werd binnengekopt door Bart Vriends. Volendam-keeper Mio Backhaus droeg een petje om zich te weren tegen de laagstaande zon, maar moest toezien hoe de bal langs hem heen het doel inzeilde.

Het antwoord van de thuisploeg volgde snel, met een fantastische knal van Milan de Haan. Na een mislukte voorzet belandde de bal voor zijn voeten en De Haan haalde zonder te twijfelen de trekker over en schoot de bal in de verre hoek.

Tempo

Na een lange blessurebehandeling voor Oskar Buur verdween het tempo even uit de wedstrijd, maar richting de rust maakten beide ploegen aanspraak op doelpunten. Vlak voor de pauze zette Kitolano Sparta op 2-1 met een mooi geplaatst schot.

Vriends was er ondanks twee goals 'geen moment gerust op'

Waar de eerste helft veel mooie momenten kende, viel de wedstrijd na rust enigszins stil. Er waren weinig grote kansen meer en Volendam maakte op een paar momenten na weinig aanspraak op de gelijkmaker.

Het was Garang Kuol die met nog een krap kwartier te gaan de grootste mogelijkheid kreeg om Volendam op 2-2 te schieten. Zijn poging vanaf de rand van de zestien zeilde net voor het doel van Nick Olij langs. Tien minuten later zorgde Vriends aan de andere kant met zijn tweede treffer voor de beslissende 1-3.

Kers op de taart

In de blessuretijd zorgde Arno Verschueren voor de kers op de Spartaanse taart met een mooie uithaal, waardoor de Rotterdammers met een 1-4 overwinning huiswaarts keren.

Door de zege van Sparta komt de vijfde plaats, die recht geeft op de titel 'best of the rest' weer dichterbij. Volendam blijft door de nederlaag in de gevarenzone staan. Met acht punten staat de ploeg gedeeld onderaan met FC Utrecht en Vitesse.