NOS Voetbal

Onklopbaar Almere City blijft verrassen met overwinning bij Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta - Almere City FC

Almere City FC begint zich voorzichtig tot een van de eredivisieverrassingen van de eerste seizoenshelft te ontpoppen. De ploeg van trainer Alex Pastoor was zondag op Het Kasteel te sterk voor Sparta: 1-2.

De debutant in de eredivisie is dankzij de winst al zes wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities (vijf duels in de eredivisie en één in de KNVB-beker). De laatste nederlaag van de Almere City was op 23 september in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-4).

Almere City stijgt door de overwinning naar de negende plaats op de ranglijst.

Een zeldzame fout van international Nick Olij leverde de 0-1 op: de doelman van Sparta liet een voorzet van Manel Royo glippen, waarna Thomas Robinet van dichtbij raak tikte. Sparta slaagde er amper in om een bres te slaan in de hechte verdediging van de Almeerders.

Kansen Sparta

Na de rust domineerde de thuisploeg, maar onder anderen Arno Verscheuren, Tobias Lauritsen en Charles-Andreas Brym wisten doelman Nordin Bakker niet te passeren.

Almere was een stuk doeltreffender. Kornelius Normann Hansen kopte na een fraaie voorzet van Yoann Cathline de 0-2 in het doel. Sparta zette weer aan, maar kwam niet verder dan de 1-2 van Joshua Kitolano.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl