NOS Nieuws

Fabrieksmedewerker in Zuid-Korea gedood door inpakrobot

In een fabriek in het zuiden van Zuid-Korea is een werknemer doodgedrukt door een robot, mogelijk doordat het apparaat er niet in slaagde onderscheid te maken tussen de man en een doos met groenten. Dat gebeurde tijdens een inspectie van het apparaat, schrijft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De werknemer werd door een robotarm vastgegrepen en tegen de lopende band gedrukt, waardoor zijn borst en gezicht in de verdrukking kwamen. De man werd daarop afgevoerd naar het ziekenhuis en kwam daar te overlijden. De robot was ingesteld om dozen met paprika's op te pakken en ze op pallets te zetten.

Problemen met sensoren

De werknemer, een man van in de 40, had de sensoren van het apparaat willen testen. Volgens de politie stond de inspectie aanvankelijk twee dagen eerder gepland, maar was deze uitgesteld vanwege problemen met de sensoren. Internationale persbureaus schrijven dat het om een 'ouderwetse' machine ging en niet om een apparaat uitgerust met AI.

Tegen persbureau AP zegt een anonieme politiebron dat nog wordt onderzocht of het apparaat kapot was of dat de man een fout heeft gemaakt. Op beveiligingsbeelden zou te zien zijn dat de man met een doos in zijn armen naar de machine liep.

Het is niet het eerste soortgelijke ongeluk in Zuid-Korea: vorig jaar kwam een medewerker van een melkfabriek te overlijden doordat hij door een robot werd doodgedrukt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl