Feyenoord worstelt maar komt ondanks gemiste panenka boven in Waalwijk

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Feyenoord

Feyenoord heeft in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met de nodige moeite drie punten gepakt. De regerend kampioen won na een 1-0 achterstand met 2-1 in Waalwijk. Door een rode kaart voor Shawn Adewoye speelde de thuisploeg de hele tweede helft met tien man.

Na de pijnlijke, eerste nederlaag van het seizoen vorige week tegen FC Twente (2-1) was het zaak voor Feyenoord om weer de winnende draad op te pakken en het goede gevoel terug te krijgen. Dat lukte aanvankelijk niet.

Santiago Gimenez schoot al in de eerste minuut naast en deed dat een kwartier later opnieuw. Een voorbode voor zijn avond. Dure missers bovendien. RKC scoorde wel. Denilho Cleonise liet vanaf eigen helft Dávid Hancko zijn hielen liet en schoot daarna door de benen van de Slowaakse verdediger in de korte hoek raak,

Missers Gimenez

Coach Arne Slot wreef zorgelijk met de handen in zijn gezicht en riep Quinten Timber naar zich toe. Het was diezelfde Timber die daarop voor de 1-1 tekende. De middenvelder draaide weg en schoot de bal met links via de paal binnen.

• ANP
    Giménez probeert een Panenka, maar mist tegen RKC
    Denilho Cleonise (r) viert zijn goal

Direct na de goal was RKC weer gevaarlijk en schoot Yassin Oukili voorlangs. Op slag van rust pakte Shawn Adewoye Gimenez vast en kreeg Feyenoord een strafschop. Na ingrijpen van de VAR werd het ook rood voor de verdediger. Gimenez liet de buitenkans liggen. Zijn panenka mislukte, hij wipte de bal over het doel.

In de tweede helft was het voor het tiental van RKC een kwestie van tegenhouden en de Waalwijkse muur hield tot de 64ste minuut stand. Toen raakte Ramiz Zerrouki via Juriën Gaari de paal en benutte Bart Nieuwkoop de rebound.

In de slotfase bleek andermaal dat het niet de avond van Gimenez was. De Mexicaanse medetopscorer van de eredivisie schoot naast en miste zo ook zijn laatste kans van de avond. Voor de tweede keer op rij bleef hij droog staan.

Kik hieronder naar de reacties van Arne Slot, Santiago Gimenez en de debuterende RKC-keeper Mark Spenkelink: