Max Verstappen verschalkt Lando Norris in de eerste bocht
NOS Sport

Veelvraat Verstappen snelt ook naar zege in Braziliaanse sprintrace

Max Verstappen heeft de zesde en laatste sprintrace van het Formule 1-seizoen op zijn naam geschreven. Op het circuit van Interlagos in Sao Paulo was de Nederlander als tweede gestart, maar na een inhaalactie op Lando Norris (McLaren) in de eerste bocht stond hij de leiding niet meer af.

Het was de vierde zege van Verstappen in een sprintrace dit seizoen. Dankzij zijn zege mag de Red Bull-coureur acht WK-punten bijschrijven.

Norris, die vanaf poleposition was vertrokken, eindigde als twee, voor Verstappens ploeggenoot Sergio Pérez. Zondag om 18.00 uur staat de hoofdrace van de Grand Prix van Sao Paulo op het programma. Dan start Verstappen als eerste.

WK-stand na sprintrace Sao Paulo

Verstappen had een razendsnelle reactietijd en zat in bocht één al naast de McLaren van Norris, die daarna ook nog George Russell (Mercedes) voorbij zag schieten. Omdat er wat gevechten plaatsvonden om de plekken achter Verstappen kon de Nederlander soepeltjes een kleine marge pakken op de rest van het veld.

Pérez was als derde gestart, maar raakte bij de start al snel twee plekken kwijt. De Mexicaan, die vorige week bij zijn thuisrace al in de eerste bocht naast de baan kwam te staan, vocht zich echter sterk terug. Eerst verschalkte hij Lewis Hamilton, daarna moest Russell eraan geloven.

Het meeste vuurwerk kwam verderop in het veld, waar verschillende spannende duels werden uitgevochten. Yuki Tsunoda vocht zich knap naar voren nadat hij bij de start wat plekken had verloren. De Japanner van AlphaTauri ging vlak voor het einde Hamilton voorbij en eindigde als zesde, de plek vanwaar hij ook gestart was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl