Kai Havertz

Arsenal lijdt eerste nederlaag, Doku evenaart Bergkamp en leidt City naar winst

Arsenal is in de Premier League tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. De Gunners verloren in een onvriendelijk duel met 1-0 bij Newcastle United. Manchester City boekte een eclatante 6-1 overwinning op Bournemouth en nam in ieder geval voor even de koppositie in de Premier League in.

Het was de negende zege van het seizoen voor de regerend kampioen. Nummer vier Liverpool treft zondag Luton Town en Tottenham Hotspur kan maandag thuis tegen Chelsea de koppositie heroveren.

Stand Premier League

Newcastle en Arsenal speelden St James' Park in een moordend tempo, maar creëerden nauwelijks kansen. De meeste aandacht voor rust trok een vliegende tackle van spits Kai Havertz op Sean Longstaff. De Duitser ontsnapte met geel en de Newcastle-spelers Longstaff, Anthony Gordon en Fabian Schär kregen geel wegens protesteren.

Na de rust had Havertz zijn tweede geel kunnen krijgen en hengelde Newcastle-middenvelder Bruno Guimarães ook naar een kaart. Gordon werd in de 64ste minuut matchwinner, al leek de bal even daarvoor al over de achterlijn, deelde de Braziliaan Joelinton een beuk uit en leek het bovendien buitenspel.

De VAR keurde de goal echter goed na een driedubbele check.

Doku blinkt uit, Haaland bij rust gewisseld

Bij Bournemouth tegen Manchester City was Jéremy Doku de man van de wedstrijd. Met vier assists in één Premier League-wedstrijd evenaarde de Belg het gedeelde record van Dennis Bergkamp Paul Pogba, Harry Kane, Santi Cazorla, Emmanuel Adebayor, Cesc Fàbregas en José Antonio Reyes,

Jéremy Doku

City heerste vanaf de aftrap, maar miste aanvankelijk kans na kans. Na een half uur kroop Doku uit zijn schulp en binnen zeven minuten was het 3-0.

De 21-jarige dribbelaar, afgelopen zomer voor 65 miljoen euro overgekomen van Stade Rennais, scoorde na een een-twee met Rodri, bediende Bernardo Silva en schoot via de rug van Manuel Akanji weer raak, wat telde als een assist voor de Belg.

Topscorer Erling Haaland bleef na rust achter in de City-kleedkamer. Een treffer van Bournemouth-spits Dominic Solanke ging niet door vanwege buitenspel voor Ryan Christie en na een uur raakte Dominic Solanke de kruising. Nadat Phil Foden op aangeven van Doku voor 4-0 had gezorgd, deed ex-Feyenoorder Luis Sinisterra iets terug.

Jéremy Doku (r)

City liep via een fraai wippertje van van Bernardo Silva uit naar 5-1. Ook hier kwam de assist van Doku, zijn vierde van de wedstrijd.

Ook Nathan Aké voegde zich bij de doelpuntenmakers. Na een korte corner scoorde de verdediger uit een voorzet van de Noorse invaller Oscar Bobb met een fraaie, vallende kopbal.