Erling Haaland

Soeverein City wint op bezoek bij stadgenoot United, ook zege Liverpool

Een oppermachtig Manchester City heeft in de Premier League de stadsderby van Manchester United gewonnen. De ploeg van Pep Guardiola was op het Old Trafford van United met 3-0 te sterk voor de formatie van Erik ten Hag.

Erling Haaland maakte de eerste twee goals en Phil Foden zorgde voor de derde treffer.

Liverpool won eerder op de dag met 3-0 van Nottingham Forest. De doelpunten werden gemaakt door Diogo Jota, Darwin Núñez en Mohamed Salah. Ryan Gravenberch stond in de basis en werd na zestig minuten gewisseld. Virgil van Dijk deed de hele wedstrijd mee.

Cody Gakpo viel ruim een halfuur voor tijd in en dacht ook nog te scoren, maar door zijn treffer werd een streep gezet.

Tottenham koploper

Tottenham Hotspur, dat vrijdag al een overwinning boekte, gaat nog steeds aan kop in Engeland. City deelt de tweede plek met Arsenal, dat gisteren ook won. United is terug te vinden op de achtste plek.

Stand Premier League

City was al vanaf de aftrap dominant tegen United. Het kreeg meerdere kansen, maar doelman André Onana stond meerdere keren in de weg.

In de 24ste minuut kwam de voorsprong alsnog. City-middenvelder Rodri werd vastgehouden door Rasmus Højlund. Na tussenkomst van de VAR werd een strafschop gegeven. Haaland schoot raak vanaf elf meter.

Daarna bleef de bal bij City gemakkelijk van voet tot voet gaan en werden er nog meer mogelijkheden gecreëerd. Vlak voor rust deed United wat terug, maar ook doelman Ederson was geconcentreerd en had een goede redding in huis.

Opnieuw Haaland

Nog geen vijf minuten na de pauze verdubbelde City de voorsprong. Haaland was voor de zoveelste keer dit seizoen het eindstation van een vloeiende aanval. Ditmaal knikte hij een voorzet van de uitstekend spelende Bernardo Silva binnen. De Noor maakte hiermee zijn elfde treffer van het seizoen.

Het verzet van United was definitief gebroken en City kon de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspelen. Tien minuten voor tijd werd het nog 3-0. Haaland kon van dichtbij voor een hattrick gaan, maar legde de bal af op Foden, die vervolgens binnentikte (3-0).

Bij City bleef Nathan Aké de hele wedstrijd op de bank.