NOS Sport

Enige Nederlandse wereldkampioene motocross Van de Ven (25) stopt door blessures

Motocrosser Nancy van de Ven gaat niet meer op jacht naar haar tweede titel in de WMX, het wereldkampioenschap motocross voor vrouwen. De 25-jarige Van de Ven raakte afgelopen voorjaar zwaar geblesseerd en ziet het niet meer zitten om terug te keren op het hoogste niveau.

In een video van haar team Yamaha Racing maakte Van de Ven bekend dat ze stopt als professioneel motocrosser. "Mijn carrière is nooit makkelijk geweest. Sinds ik jong ben, heb ik al veel blessures gehad en heb ik veel teleurstellingen moeten verwerken", vertelt ze.

Motocrosser Van de Ven pakt wereldtitel WMX, na vijf keer een tweede plaats

Van de Ven werd in haar loopbaan maar liefst vijf keer tweede in het wereldkampioenschap. In 2022 veroverde ze eindelijk haar wereldtitel, als eerste Nederlandse vrouw ooit.

Dubbele beenbreuk

Maar afgelopen seizoen ging het bij de Grand Prix in Frankrijk weer flink mis. Bij een val liep ze een dubbele beenbreuk, een beschadigde kruisband en meniscus, een gebroken vinger en een kapot sleutelbeen op. Het herstel duurde een stuk langer dan gedacht, waardoor Van de Ven begon te twijfelen aan haar toekomst in de blessuregevoelige sport.

Inmiddels heeft ze de knoop dus doorgehakt. Van de Ven: "Mijn hoofddoel was om wereldkampioen te worden. Ik ben een kampioen, ik doe alleen mee om te winnen. Met hoe mijn lichaam er nu voor staat, kan ik dat niet. Het is beter om te kiezen voor mijn gezondheid. Ik heb besloten om niet te rijden in 2024, om mijn been en knie te laten herstellen. Dit is het einde van mijn professionele loopbaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl