Peter Bosz met Noa Lang, tijdens een training eerder dit seizoen
NOS Voetbal

PSV ook tegen Heracles zonder Lang, Bosz spreekt met Veerman over gedrag

Ook het eredivisieduel met Heracles van zaterdag in Almelo komt voor PSV-aanvaller Noa Lang te vroeg, zo meldde trainer Peter Bosz bij een persconferentie in Eindhoven richting de wedstrijd.

De Oranje-international, die een spierblessure opliep tegen Sparta Rotterdam, heeft de training hervat, maar doet nog niet mee met de groep. Hoe lang zijn herstel nog duurt, kon Bosz niet zeggen.

Wisselen voor rust

Tijdens de persconferentie werd ook nog teruggekeken op de 5-2 zege van afgelopen weekeinde tegen Ajax. De eerste helft, zei Bosz, was bij nader inzien "nog slechter" dan hij dacht. De PSV-coach zag zijn ploeg twee keer op achterstand komen en overwoog zelfs om spelers al voor rust te wisselen, onder wie Joey Veerman.

"Dat is een mogelijkheid en als het moet, dan moet het. Maar dat is wel een heel zware beslissing, omdat het ook consequenties voor daarna heeft voor de speler die je eraf haalt. Daarom hebben we besloten dat niet te doen", zei Bosz.

De PSV-trainer heeft de afgelopen week wel met Veerman gesproken. "Hij kan weleens reageren op bepaalde wedstrijdsituaties en dat vind ik niet prettig. Want dan doet hij daarna niet mee in het druk zetten. Als je eerst met je handen in de lucht gaat staan, dan verlies je één of twee seconden, waardoor een goede ploeg er eventueel onderuit kan voetballen."

Ramalho doet hoop dingen goed

Een andere PSV'er die dit seizoen veel kritiek krijgt, is André Ramalho. Bosz nam zijn Braziliaanse verdediger tijdens de persconferentie in bescherming.

"André doet zeker niet alles goed, absoluut niet. Maar het is altijd makkelijk om er één iemand uit te pikken. Natuurlijk moet hij zich verbeteren en heeft hij een aantal mindere kanten. Maar hij doet gelukkig ook een hele hoop dingen goed", aldus Bosz, die er op wees dat zijn defensie tot nu toe slechts vijf goals tegen heeft gehad, waarvan twee tegen Ajax en twee strafschoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl