NOS Sport

Verhoeven niet bang voor Osaro: 'Toen ik kampioen werd, was hij nog voetballer'

Bij zijn terugkeer in de kickboksring verwacht Rico Verhoeven morgen geen hele zware kluif te hebben aan tegenstander Tariq Osaro. "Toen ik in 2014 wereldkampioen werd, was hij nog aan het voetballen", zei de zwaargewicht op een persconferentie daags voor het gevecht.

Verhoeven (34) neemt het zaterdagavond in Gelredome op tegen de 28-jarige Osaro. In vijf rondes strijden ze om de kampioensriem in het zwaargewicht van Glory, die al bijna tien jaar in het bezit is van Verhoeven.

Verhoeven vol zelfvertrouwen voor titelgevecht: 'Die kroon hoort op mijn hoofd'

Osaro had pas op 19-jarige leeftijd zijn eerste kickbokstraining. Als amateurvoetballer van Roda'46 in Leusden week hij wegens een blessure uit naar de sportschool. Na een snelle opmars de laatste jaren wacht morgen het grootste gevecht in zijn relatief prille carrière.

Zware knieblessure

Voor Verhoeven wordt het de elfde keer dat hij zijn titel gaat verdedigen. Door een zware knieblessure en zijn acteercarrière is het al wel ruim twee jaar geleden dat Verhoeven voor het laatst bij Glory in de ring stond.

Tariq Osaro

In diezelfde periode stond Osaro tien keer in de ring. De Amersfoorter, die onder Nigeriaanse vlag vecht, heeft veel meer wedstrijdritme dan Verhoeven. "Dat kan misschien een klein voordeel zijn voor hem", zei Verhoeven. "Hij heeft het momentum, maar ik beschik over een bak aan ervaring."

"Volle perszalen, veel aandacht, morgen een vol stadion en alle druk die erbij komt kijken. Ik ben dat allemaal gewend, voor hem is het nieuw. Echt, ik ben van een heel ander niveau."

Ringroest

Osaro won zijn laatste vier gevechten en veroverde bij afwezigheid van de geblesseerde Verhoeven de interim-titel in het zwaargewicht.

Hij denkt dat het verschil van wedstrijdritme een groot voordeel kan zijn zaterdagavond. "Ik blijf graag actief, ik train vier keer per dag en vecht zo vaak als ik kan."

"Rico heeft door zijn lange afwezigheid misschien een beetje ringroest. We gaan het zien morgen."

Glory noemt Verhoeven de wereldkampioen in het zwaargewicht. Maar er zijn wereldwijd meerdere kampioenen in die gewichtsklasse. Hoe zit dat precies? We leggen het uit in deze explainer.

Sportexplainer: Hoe 'werelds' is de wereldtitel van Rico Verhoeven?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl