Victor Wembanyama scoort tegen de Phoenix Suns
NOS Sport

Wonderkind Wembanyama maakt hype rondom hem waar in vijfde NBA-duel

De hype rond de entree van Victor Wembanyama in de NBA kende de afgelopen weken geen grenzen, maar in zijn vijfde duel voor San Antonio Spurs heeft het 19-jarige wonderkind zich voor het eerst in alle glorie laten zien aan de Amerikaanse basketbalwereld.

De Fransman leidde de Spurs met 38 punten en 10 rebounds naar een 132-121 zege op Phoenix Suns, de ploeg van zijn idool Kevin Durant.

Adelaarsarmen

De 2.24 meter lange, ietwat slungelig ogende center heeft adelaarsarmen met een spanwijdte van 2,40 meter, beschikt over de dribbelvaardigheden van een spelverdeler en een geweldig afstandsschot. Wembanyama wordt gezien als het grootste basketbaltalent sinds LeBron James.

In zijn eerste vier NBA-wedstrijden deed hij het niet slecht, maar ook niet spectaculair. Bij zijn debuut tegen Dallas Mavericks kwam hij tot 15 punten, daarna was hij goed voor 21, 11 en 18 punten. Maar tegen de Suns in Phoenix toonde hij aan wat hij kan, met name in het laatste kwart.

De Suns hadden een achterstand van 27 punten goedgemaakt op de Spurs en leken op weg naar een sensationele comeback: met nog vier minuten op de klok stond het 116-116. Maar vervolgens maakte San Antonio twaalf punten op rij, waarvan Wembanyama er tien voor zijn rekening nam.

"Iemand moet het doen", was het nuchtere commentaar van de jongeling na afloop. "Vandaag deden we het op deze manier, morgen kan het weer een van mijn teamgenoten zijn. Zo gaat dat met grote ploegen."

Lof van Durant en Booker

Het grote talent kreeg na afloop de nodige lof van zijn tegenstanders, onder wie Durant, die hij vooraf als zijn favoriete speler had bestempeld.

Wembanyama na huzarenstukje in vijfde NBA-duel: 'Gaat best aardig'

"Er is niemand zoals hij. We zijn allebei mager en hij heeft gezegd dat hij naar me heeft gekeken toen hij opgroeide, maar hij is echt een unieke speler. Ik zie iemand die zijn eigen manier van basketballen zal opleggen in de toekomst", zei Durant.

Ook Suns-guard Devin Booker was onder de indruk van zijn jonge tegenstander. "Hij is een ongelooflijk talent. Iedereen weet dat wel, denk ik, en iedereen probeert nog uit te vogelen wie hij is, want we hebben hem nog nooit gezien. Hij heeft in ieder geval een geweldige avond gehad."

Wembanyama zelf bleef bescheiden: "In de NBA spelen de grootste basketballers ter wereld. Maar tot nu toe gaat het best aardig."

Rond zijn eerste wedstrijd, vorige week tegen Dallas Mavericks, was al duidelijk dat 'Wembamania' was uitgebroken:

'Wembamania' barst los: San Antonio loopt uit voor NBA-debuut supertalent Wembanyama

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl