Wembanyama
NOS Sport

Frans supertalent Wembanyama geen zege gegund bij debuut in NBA

Het is het Franse supertalent Victor Wembanyama niet gelukt om zijn debuut in de NBA, de sterkste basketbalcompetitie ter wereld, op te luisteren met een overwinning.

Met zijn club San Antonio Spurs verloor hij afgelopen nacht de thuiswedstrijd met 126-119 van Dallas Mavericks, het team van supersterren Luka Doncic en Kyrie Irving. De pas 19-jarige Wembanyama, die voor zijn komst naar de NBA als prof in Parijs speelde, kwam 23 minuten in actie en maakte daarin 15 punten, pakte 5 rebounds en schoot 3 van zijn 5 driepuntspogingen raak.

Adelaarsarmen

Door basketbalfans over de hele wereld is wekenlang uitgekeken naar het eerste competitieoptreden van het veelzijdige Franse wonderkind. De 2.24 meter lange center heeft adelaarsarmen met een spanwijdte van 2.40 meter, beschikt over de dribbelvaardigheden van een spelverdeler en een goed afstandsschot.

Wembanyama verdedigt

In de eerste minuut van de wedstrijd tegen Dallas blokte Wembanyama meteen een schot. Zijn eerste score in de NBA was een driepunter na drieënhalve minuut spelen.

Dat de hele wereld meekeek, was Spurs-coach Greg Popovic niet ontgaan. "Het is duidelijk dat Victor veel aandacht trekt en dat gaat nog heel lang zo blijven. Gelukkig voor ons is hij al heel volwassen en weet hij wat wat hij wil. Hij is al een prof."

Voor de eerste wedstrijd van Wembanyama had San Antonio liefst tweehonderd verzoeken voor een perskaart gekregen uit acht verschillende landen, vergelijkbaar met de mediabelangstelling tijdens de NBA Finals.

'Wembamania' barst los: San Antonio loopt uit voor NBA-debuut supertalent Wembanyama

Overal op de tribunes droegen fans shirts van Wembanyama, maar ook met de namen van Manu Ginobili, Tim Duncan en Tony Parker. Met dit trio boekte San Antonio onder Popovic grote successen (in totaal vijf NBA-titels). Na vier seizoenen niet meer in de play-offs te hebben gestaan, moeten die gouden tijden met Wembanyama nu weer terugkeren in San Antonio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl