Sjaak van der Tak voorafgaand aan de voortzetting van het overleg over het landbouwakkoord in juni
NOS Nieuws

Sjaak van der Tak stopt als voorzitter van LTO Nederland

Sjaak van der Tak stopt eind dit jaar als voorzitter van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland. Hij heeft besloten om zijn termijn die afloopt per 31 december niet te verlengen.

"Zo'n opdracht kun je alleen waarmaken als je je daar 100 procent voor inzet. Maar daardoor legde het ook een groot beslag, op mezelf en op mijn gezin en familie. Nu ik 67 ben geworden, heb ik het besluit genomen om een stap terug te zetten", zegt hij in een verklaring.

Van der Tak zegt ook dat hij denkt dat het "effectiever en wenselijker" is om een nieuwe voorzitter aan te stellen omdat er "in politiek Den Haag de komende maanden veel zal veranderen".

Van der Tak was als voorzitter van LTO betrokken bij de onderhandelingen over een landbouwakkoord. LTO stapte afgelopen zomer uit die onderhandelingen.

Van der Tak zei uit de onderhandelingen te zijn gestapt omdat het volgens hem niet gelukt was om het vertrouwen te herstellen in de toekomst van de boer:

LTO stapt uit landbouwakkoord, minister teleurgesteld

Doordat LTO uit de onderhandelingen stapte, kwam het uiteindelijk niet tot een definitieve overeenkomst.

Van der Tak zegt er "diep van overtuigd" te zijn dat "het in het belang van elke boer en tuinder in Nederland is dat LTO in staat is om op te komen voor onze boeren en tuinders. De voorbije jaren heb ik daar op mijn manier een bijdrage aan geleverd."

Van der Tak was sinds 2021 voorzitter van LTO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl