Botic van de Zandschulp wint in Parijs
NOS SportAangepast

Van de Zandschulp en Griekspoor door naar tweede ronde ATP Parijs

Tennissers Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het masterstoernooi van Parijs-Bercy.

Griekspoor won met 6-7 (2), 6-3, 6-4 van Christopher Eubanks, de nummer 32 van de ATP-wereldranglijst. Mede door een break aan beide kanten was Griekspoor voor de vijfde keer in zijn laatste zes partijen veroordeeld tot het spelen van een tiebreak in de eerste set. Drie daarvan won hij.

Frustraties

De eerste set draaide na één break voor beide spelers uit op een tiebreak en daarin liet de Nederlander zich gaan. De umpire zag een netservice over het hoofd, tot groot ongenoegen van Griekspoor, die daarna zijn racket aan diggelen sloeg en een strafpunt kreeg. "Doe je werk!", beet hij de scheidsrechter toe.

Tallon Griekspoor

Mede doordat frustraties overheersten, volgde er geen vierde tiebreakzege. In set twee rechtte de Haarlemmer de rug, waarna hij de even oude Amerikaan (27) met gevarieerde slagen ook in de derde set zijn wil oplegde. Griekspoor gunde Eubanks geen enkele breekkans meer. Na twee uur en twee minuten benutte Griekspoor zijn eerste matchpoint.

Van de Zandschulp wint ook

Ook Botic van de Zandschulp bereikte de tweede ronde. De mondiale nummer zestig boekte een knappe zege op de Fransman Adrian Mannarino, de nummer 25. Het werd 6-4, 7-5.

Van de Zandschulp, die vorige week de samenwerking met trainer Sven Groeneveld beëindigde, bereikte het hoofdschema via de kwalificatie. Tegen Mannarino speelde hij een solide eerste set. Vanuit de defensie pakte hij regelmatig punten en hij gaf nul breekkansen weg.

In de wonderlijke slotset gaf hij tot twee keer toe een break voorsprong weg. Op 5-5 liet Mannarino vier breekkansen onbenut en in de laatste game boog Van de Zandschulp een 40-15 achterstand om.

In de volgende ronde speelt Van de Zandschulp tegen de winnaar van het duel tussen Tommy Paul en Richard Gasquet. Griekspoor treft in de tweede ronde de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, die in de openingsronde de Amerikaan Ben Shelton uitschakelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl