NOS SportAangepast

Noppert wint overtuigend op EK darts, Van Barneveld hard onderuit

Danny Noppert heeft op overtuigende wijze de tweede ronde bij het EK darts in Dortmund bereikt. The Freeze versloeg Andrew Gilding, de winnaar van de UK Open van 2023, met 6-0.

Raymond van Barneveld ging er daarentegen hard af tegen regerend wereldkampioen Michael Smith. Hij verloor met 6-1 van Bullyboy.

Danny Noppert

Noppert, die de UK Open in 2022 wist te winnen, begon ijzersterk. Na in de eerste leg al een finish van 90 te hebben genoteerd, gooide hij in de tweede leg 138 uit. Daarmee brak hij Goldfinger, zoals de bijnaam van Gilding luidt. Ook de derde en vierde leg gingen naar Noppert, door finishes van 81 en 98.

Noppert zette door en zorgde er met finishes van 89 en 64 voor dat Gilding niet eens op het scorebord kwam. Bovendien benutte hij iedere kans om een leg uit te gooien.

'Goed getraind'

Voor Noppert was het een fijn moment om zijn goede niveau weer te halen. "Vorige week had ik een mindere periode. Op de ProTour haalde ik op de eerste dag de kwartfinale, daarna presteerde ik weinig. Dan kom je thuis en moet je je weer focussen op dit toernooi."

"Dat heb ik gedaan. Ik heb thuis goed getraind en dat zie je, ik gooi ineens 106 gemiddeld. Lekker!"

Noppert speelt vrijdag in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen Rob Cross, de wereldkampioen van 2018 die het EK al twee keer wist te winnen.

Van Barneveld kon niet stunten tegen regerend wereldkampioen en huidig nummer één van de wereld Smith. Hij werd in de eerste leg meteen gebroken.

Bij een stand van 3-1 brak Smith de vijfvoudig wereldkampioen opnieuw. Beide spelers haalden niet hun beste niveau, maar Smith plaatste enkele sterke finishes, terwijl Van Barneveld niet constant genoeg scoorde.

Op 4-1 kreeg Barney nog twee pijlen om een rebreak te plaatsen, maar hij benutte de kansen niet. Smith had aan een wedstrijdpijl genoeg om zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl