NOS Schaatsen

Nuis meldt zich vanwege griep af voor 500 meter kwalificatietoernooi wereldbeker

Kjeld Nuis heeft zich afgemeld voor de 500 meter tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de wereldbeker in Thialf. De specialist op de 1.000 en 1.500 meter is niet volledig fit na een opgelopen griep, maar staat voorlopig wel op de startlijst van zijn twee favoriete afstanden.

Nuis herstellende van griep voor wereldbekerkwalificatie: 'Zondag start ik sowieso'

Nuis werd afgelopen week ziek en dacht zich eerst helemaal af te moeten melden voor het toernooi. Inmiddels heeft hij weer enkele trainingen gedraaid, maar het is nog onzeker welke wedstrijden hij wel kan starten.

Strijdbaar

"Ik wil heel graag rijden. Gisteren mocht ik voor het eerst weer schaatsen, al had ik dat de dag daarvoor ook al gedaan omdat het alles of niets is en ik een zo goed mogelijke voorbereiding wil hebben", aldus Nuis.

Die trainingen verliepen volgens hem "best goed", zonder al te veel belasting op het lichaam. "Per dag wordt het beter. We gaan zien of ik op tijd fit ben, maar ik ben strijdbaar.

Geen 500 meter

De 500 meter van vrijdag komt sowieso te vroeg, en de 1.500 op zaterdag is een twijfelgeval voor Nuis. Hij zegt zich in ieder geval te willen richten op de 1.000 meter van zondag.

Vorig jaar moest Nuis het hele kwalificatietoernooi missen vanwege een liesblessure, die hij een dag voor het toernooi opliep. Daardoor miste hij het begin van de wereldbeker.

Bekijk hier het programma voor het kwalificatietoernooi voor de wereldbekers in Thialf:

  • NOS
    Het programma van het kwalificatietoernooi voor de wereldbeker
  • NOS
    Het programma van het kwalificatietoernooi voor de wereldbekers
  • NOS
    Het programma van het kwalificatietoernooi voor de wereldbekers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl