Alwin Out legt de bal terug op Esther Cordus
NOS Sport

Nederlandse korfballers verpletteren ook Engeland en bereiken halve finales WK

De Nederlandse korfballers hebben ook in de kwartfinales van het WK in Taiwan hun faam volledig waargemaakt. De tienvoudig wereldkampioen en titelverdediger liet geen spaan heel van Engeland, dat met 36-2 onder de voet gelopen werd.

In de halve finales, die voor vrijdag op de rol staan, treft Oranje de ploeg van Tsjechië. In de tweede groepsfase stond Nederland ook al tegenover de Tsjechen, die de laatste vier bereikten dankzij een krappe 20-19 zege op Duitsland. Toen won de equipe van bondscoach Jan Niebeek afgetekend met 37-9.

Terwijl Nederland makkelijk de korf vond, ook dankzij de vele rebounds die in Oranje-handen terechtkwamen, was Engeland aanvallend machteloos. De Britten kwamen amper aan schieten toe, laat staan dat er kon worden gescoord. Pas nadat Nederland in het tweede kwart op 13-0 was gekomen, kreeg het een tegentreffer te slikken.

Alle veertien

Na de 22-1 ruststand stokte de productie aan Nederlandse zijde enigszins: in het derde kwart werd 'slechts' acht keer gescoord. Engeland wist één keer wat terug te doen. De 'magische veertig' leek daarmee nog binnen bereik, maar de scherpte nam zienderogen af bij de wereldkampioen, die de klus natuurlijk allang geklaard had.

Het vierde kwart begon met een rake worp van Zita Schöder, waarmee alle veertien spelers van Oranje zich verzekerd hadden van een plek op het scoreformulier. Sanne van der Werff stond daar met haar acht treffers het vaakst op. Alwin Out kwam tot zes punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl