Schade in Acapulco
NOS Nieuws

Veel schade en geen stroom door orkaan Otis in Mexicaanse badplaats

In Mexico zorgt orkaan Otis voor veel schade en overlast in de toeristische kustplaats Acapulco. Hotels zijn beschadigd en de elektriciteit is er uitgevallen. Over slachtoffers is nog weinig bekend.

De orkaan kwam gisteren aan land en zorgde voor grote overstromingen in de badplaats aan de Pacifische kust. Inmiddels is Otis afgezwakt, maar in Acapulco is veel schade, vooral aan hotels. Een toerist die schuilde in zijn hotelkamer beschrijft het tegenover persbureau AP "alsof kleren, bedden en meubels in een blender zijn gegooid".

De schade in Acapulco is groot:

Ravage in Mexico na verwoestende storm Otis

Communicatie met het gebied is moeilijk, omdat de stroom is uitgevallen en zendmasten beschadigd zijn geraakt. Daardoor hebben de autoriteiten ook nog geen goed zicht op het aantal slachtoffers. Mexicaanse media melden dat er in een ziekenhuis in Acapulco zestien patiënten zijn overleden door het gebrek aan stroom daar.

Mexicaanse president gestrand

De Mexicaanse president López Obrador is onderweg naar het gebied, maar kwam vast te zitten op de snelweg tussen Mexico-Stad en Acapulco door omgewaaide bomen en modderstromen. Het leger wordt ingezet om alle rommel op een van de drukste snelwegen van het land op te ruimen.

De Mexicaanse president López Obrador kwam onderweg naar Acapulco vast te zitten in de modder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl