Marino Pusic (Sjachtar Donetsk) en Xavi (FC Barcelona)

Barcelona klopt Sjachtar, waar Feyenoord-assistent Pusic debuteert als coach

FC Barcelona heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. De ploeg van trainer Xavi versloeg Sjachtar Donetsk met 2-1 en blijft ongeslagen in groep H.

De ontmoeting met de Spaanse landskampioen was voor Sjachtar de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Marino Pusic. De 52-jarige Pusic vertrok deze week bij Feyenoord, waar hij de afgelopen seizoenen assistent-trainer was van Arne Slot.

Pusic is de opvolger van Patrick van Leeuwen, die al na drie maanden werd ontslagen door de Oekraïense club. Onder Van Leeuwen won Sjachtar in de Champions League van Royal Antwerp FC en verloor het van Porto.

Uitblinkende López

Tegen Barcelona kon Pusic niet voor een frisse start zorgen. De Catalaanse ploeg nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong dankzij een uitblinkende Fermín López. Het 20-jarige talent uit de jeugdopleiding stond aan de basis van de openingstreffer van Ferran Torres en maakte vervolgens zelf het tweede doelpunt.

In de tweede helft deed Heorhij Soedakov namens Sjachtar wat terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor Barcelona.