Arizona Diamondbacks wint van Philadelphia Phillies
NOS Sport

Diamondbacks na 22 jaar weer naar World Series dankzij zege op Phillies

Arizona Diamondbacks moest er 22 jaar op wachten, maar na een 4-2 zege op Philadelphia Phillies mag de Amerikaanse honkbalclub zich toch echt weer gaan opmaken voor de World Series. De overwinning was de beslissende in de best-of-sevenserie (4-3).

Het is voor de tweede keer in de historie dat de club uit Phoenix in de finale van de Major League Baseball (MLB) staat. Die ene keer waarin de Diamondbacks ook de World Series haalden, in 2001, wonnen ze van de New York Yankees.

Dit keer is Texas Rangers, dat in de American League sterker was dan titelverdediger Houston Astros, de tegenstander in de finale. De eerste wedstrijd van de World Series, die in een best-of-seven beslist wordt, is in de nacht van komende vrijdag op zaterdag in Arlington (Texas).

Beide finalisten haalden de play-offs van het Noord-Amerikaanse honkbalseizoen op een wildcard.

Weinig scoringskansen

Philadelphia, dat in 2022 de titel aan Houston moest laten, leidde in de serie tegen Arizona met 3-2 en had nog twee thuisduels voor de boeg. De Phillies zakten daarin echter door het ijs.

In de beslissende wedstrijd in de National League benutte Arizona Diamondbacks de weinige scoringskansen en had het veel te danken aan werper Kevin Ginkel, die in de zevende inning twee spelers op de honken van de Phillies uitschakelde.

Ook in de achtste inning zorgde hij ervoor dat de ploeg uit Philadelphia niet meer kon terugkomen in de wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl