NOS Voetbal

Bosz na gelijkspel tegen Lens: 'Over negentig minuten terecht, volgende keer winnen'

Bosz niet ontevreden na gelijkspel bij Lens: 'Maar thuis moeten we winnen'

PSV-trainer Peter Bosz is niet ontevreden na het 1-1 gelijkspel van PSV tegen Lens in de derde groepswedstrijd in de Champions League. "Over negentig minuten is het terecht. Ik denk dat we het wel goed hebben gedaan, want ik weet hoe de sfeer hier kan zijn", refereert Bosz aan zijn tijd in de Franse competitie als trainer van Olympique Lyon.

Tactisch klopte het beoogde plan van Bosz, die de Fransen anders wilde benaderen dan ze gewend zijn. "Door hier te durven voetballen, heb je de angel uit hun spel gehaald. Maar aan de andere kant, als je hier voor komt had je 2-0 kunnen maken. Dus er had meer in gezeten."

Buitenspeler Noa Lang ontbrak in Frankrijk door een hamstringblessure. Met hem erbij had PSV meer kans gehad op een overwinning, denkt Bosz. "Hem mis je elke wedstrijd, zijn individuele acties. En hij kan iets creëren."

Wereldgoal

De buitenspelers die nu in de basis stonden, Hirving Lozano en Johan Bakayoko, hadden het lastig vond Bosz. "Bakayoko maakt een wereldgoal, maar hij speelde een lastige wedstrijd. Maar daar zal hij van leren."

Johan Bakayoko had het volgens Bosz lastig in Lens

Het nieuws dat Arsenal de andere wedstrijd in de groep, op bezoek bij Sevilla, met 2-1 won, noemt Bosz gunstig. "Het liefst zie je Arsenal alles winnen, behalve tegen ons. Het is dus jammer dat ze de vorige ronde hier in Lens hebben verloren. Anders heb je een duidelijke nummer één in de groep, en kunnen wij met de rest om de tweede plaats strijden."

Bosz: "Maar wij doen nog steeds mee. De opdracht over twee weken thuis in Eindhoven is duidelijk: winnen van Lens."

Stand in groep B

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl