NOS Voetbal

Pavlidis leidt AZ met hattrick langs Heerenveen en vestigt eredivisierecord

Bekijk de samenvatting van AZ - Heerenveen

Vangelis Pavlidis heeft AZ zaterdag met een hattrick aan een simpele zege op sc Heerenveen geholpen: 3-0. De aanvaller is nu met dertien doelpunten topscorer van de eredivisie, samen met Feyenoorder Santiago Gimenez.

De Alkmaarders staan na de zege op twee punten achter koploper PSV, dat won van Fortuna Sittard. Nummer drie Feyenoord zette zaterdag Vitesse opzij en volgt op twee punten van AZ.

Eredivisierecord Pavlidis

De trefzekere Pavlidis, die bij Griekenland tegen Nederland nog genoegen moest nemen met een plek op de bank, is nu de eerste speler in de geschiedenis die in de eerste negen eredivisieduels van zijn club tot scoren komt.

"Natuurlijk is het mooi om een record te breken", lachte Pavlidis na afloop. "Het voelt heel goed om op die manier belangrijk te zijn voor het team."

Bekijk hieronder het interview van Pavlidis en anderen over de man van de wedstrijd.

De Griek had niet lang nodig om ook in het negende duel te scoren. Pavlidis zag zijn inzet aangeraakt worden door Thom Haye en zette zo de 1-0 op het scorebord.

AZ leunde daarna achterover en bibberde enkel even bij een vrije trap van Haye. Gecontroleerd voerde AZ (lees: Pavlidis) in de tweede helft de score op: de Griek schoot raak na voorzetten van Dani de Wit en Yuki Sugawara en kreeg een publiekwissel.

De Friezen creëerden weer bitter weinig en staan na opnieuw een nederlaag op de vijftiende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl