NEC vecht zich met tien man naar gelijkspel tegen Almere City

Bekijk de samenvatting van NEC - Almere City

NEC heeft Almere City een derde zege op rij in de eredivisie ontzegd. De Nijmegenaren maakten na rust een achterstand ongedaan en hielden vervolgens ondanks een rode kaart stand: 1-1.

NEC had voor de rust het betere van het spel, maar Almere stond defensief pal en kreeg overal een voetje tussen.

Keeper Roefs mocht blijven staan ondanks fitte Cillessen: 'Had het prima gedaan'

Het kwam zelfs op voorsprong, toen een kopbal van Yann Kitala via Mathias Ross langs doelman Robin Roefs in het doel verdween. Almere maakte na rust niet de fout diep in te zakken.

Gelijkmaker Mattson

NEC wist lange tijd weinig af te dwingen, maar nadat Bram Nuytinck naast had gekopt, schoof Magnus Mattsson op aangeven van Dost de 1-1 in.

Na rood van Bart van Rooij (twee keer geel) een kwartier voor tijd nam NEC wijselijk genoegen met een punt. Almere was via Kornelius Hansen dicht bij de winst. Roefs wist de kopbal te stoppen.