Alex Pastoor en Annemieke Zijerveld
NOS Voetbal

Clubpsycholoog Almere City doet voorlopig 'stap terug' na kritiek op Steijn

Clubpsycholoog Annemieke Zijerveld voert voorlopig even geen werkzaamheden uit voor Almere City FC, meldt trainer Alex Pastoor bij Omroep Flevoland. Dat hebben club en Zijerveld deze week besloten na de ophef die ontstond na haar interview in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Tijdens dat interview leverde Zijerveld kritiek op Ajax-coach Maurice Steijn en zijn staf.

"Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap", zei ze.

Annemieke Zijerveld had flinke kritiek op Ajax: 'Ik zie heel zwak leiderschap'

In een eerder stadium nam Almere City al afstand van haar uitlatingen, maar nu is ze dus ook even niet actief bij de club.

Stap terug

Pastoor gaf daar vrijdag een toelichting over. "Alle ophef rondom Annemieke heeft natuurlijk ook wat met ons allemaal gedaan. Wij zijn één en ze neemt even een stap terug. Maar we hopen wel met z'n allen, staf en spelers, dat ze weer terugkomt."

"We hebben dit in goed overleg gedaan met elkaar, want nogmaals: we zijn één. Ik zou er eigenlijk niks over zeggen, maar ik heb nu de dingen gezegd die ik wilde zeggen: ze zit morgen niet op de bank", aldus Pastoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl