Pinoké maakt binnen vijf minuten twee doelpunten

Pinoké zet zegereeks voort en bezorgt Oranje Rood eerste nederlaag

De topper in het Nederlandse mannenhockey tussen Oranje Rood en Pinoké is gewonnen door de Amsterdammers: 2-1. Landskampioen Pinoké en de ploeg uit Eindhoven waren in de hoofdklasse vooraf ongeslagen en deelden de koppositie.

Het was een uitdaging voor het team van Pinoké-coach Jesse Mahieu, omdat is gebleken dat Oranje Rood thuis moeilijk te kloppen is. Op eigen veld had de club tot vandaag al bijna twee jaar lang niet verloren.

Pinoké kreeg in het tweede kwart de eerste grote kans om op voorsprong te komen. Maar de paal en daarna keeper Pirmin Blaak voorkwamen een goal. Een strafcorner voor Oranje Rood werd vervolgens naast gepusht.

Goal en goal

Na rust had Pinoké slechts vijf minuten nodig om op een 2-0 voorsprong te komen. De 1-0 volgde uit een strafcorner die Marlon Landbrug binnenschoot. Het tweede doelpunt kwam tot stand na een verwoestende uithaal van Danilo Trieling, die keeper Blaak kansloos liet.

Oranje Rood moest het vuurtje opstoken om een nederlaag te voorkomen. Dankzij een perfect genomen strafcorner door Gijs van Merriënboer werd de nul op het scorebord weggepoetst. De bal verdween door de benen van keeper Hidde Brink in het doel. Oranje Rood ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de tip-in die volgde werd afgekeurd door shoot.

De minuten tikten weg in het vierde kwart. Oranje Rood had keeper Blaak naar de kant gehaald voor een extra aanvaller, toen Pinoké een strafcorner kreeg. Op de lijn bracht Arthur de Sloover redding, maar tot scoren kwamen de Eindhovenaren niet meer.

Kampong-speler Jip Janssen bereikte eerder vandaag met zijn twee doelpunten tegen HDM (5-4) een persoonlijke mijlpaal. De verdediger tikte de honderd doelpunten uit een strafcorner aan. Hij staat nu, samen met vijf veldgoals en drie strafballen, op 108 treffers voor Kampong in de Tulp Hoofdklasse.