Lautaro Martinez na zijn treffer.

Invaller Dumfries helpt Inter met assist aan koppositie in Serie A, Lazio wint generale

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A overgenomen van stadgenoot AC Milan. Door een 3-0 zege in en tegen Torino heeft Inter, waar Stefan de Vrij in de basis stond, nu een punt meer dan de zwartroden. Denzel Dumfries was belangrijk bij zijn invalbeurt.

Perr Schuurs had wel een basisplaats bij Torino, maar viel in de tweede helft geblesseerd uit. Kort daarop viel Dumfries in bij Inter. Direct na zijn entree zette de Nederlandse verdediger voor op Marcus Thuram en die schoot Inter na een uur spelen op voorsprong.

Toen Lautaro Martínez zeven minuten later ook de 0-2 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Hakan Çalhanoğlu maakte in de extra tijd nog de 0-3 uit een penalty, Davy Klaassen mocht nog invallen.

Lazio Roma, komende week de tegenstander van Feyenoord in de Champions League, won de uitwedstrijd bij Sassuolo. Felipe Anderson en Luis Alberto zorgden al voor rust voor de eindstand.

Eerder op de dag was Napoli weer aangesloten bij de kopgroep van de Serie A. Door een relatief eenvoudige 3-1 zege bij Verona, blijven de Napolitanen op de vijfde plaats staan op de ranglijst. Ze hebben nu evenveel punten als de nummers drie en vier, Juventus en Fiorentina, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Napoli kwam op voorsprong via Matteo Politano. Khvicha Kvaratskhelia verdubbelde nog voor rust de voorsprong, ditmaal was Politano de aangever. Hetzelfde duo was ook verantwoordelijk voor de derde treffer. Pas na een uur spelen deed Verona wat terug via Darko Lazovic.