De ondergelopen Duitse havenstad Flensburg
NOS Nieuws

Ook in Duitsland en Engeland doden door storm Babet

Het aantal doden door storm Babet is opgelopen naar vier. Na twee doden in Schotland zijn nu ook twee mensen om het leven gekomen in Engeland en Duitsland.

In Engeland overleed een man toen hij vast kwam te zitten door snel stijgend water en in Duitsland kwam iemand om het leven doordat er een boom op een auto viel.

Gisteren werd al bekend dat een 57-jarige vrouw in Schotland was verdronken nadat ze door het noodweer in de rivier de Lee was terechtgekomen. Een 56-jarige man overleed nadat er een boom op zijn bestelbusje was gevallen.

Storm Babet leidde in Duitsland ook tot hoge waterstanden. In de Duitse havenstad Flensburg, ten noorden van Hamburg, steeg het water vrijdagavond tot 2,27 meter boven het normale peil.

Ondergelopen straten in Flensburg:

Straten in Flensburg staan onder water

Straten liepen onder en bomen vielen om, maar er vielen volgens een woordvoerder van het stadsbestuur geen gewonden. Na middernacht zakte het water weer.

In het Verenigd Koninkrijk is Schotland het zwaarst getroffen door Babet. Voor het oostelijk deel van Schotland werd een zeldzame rode weerswaarschuwing afgegeven, die vandaag ook nog geldt. Tienduizenden huishoudens in Engeland en Schotland kwamen door de storm zonder stroom te zitten. Ook staan sommige huizen en wegen onder water.

In het Verenigd Koninkrijk en Denemarken zijn vluchten geschrapt. Op de internationale luchthaven van Leeds in Engeland kwam een vliegtuig naast de landingsbaan terecht door het slechte weer. Er zijn geen meldingen van gewonden.

Beeld van gisteren in Schotland:

Storm Babet teistert Schotland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl