Klaas-Jan Huntelaar
NOS Voetbal

Huntelaar kampt met burn-out en legt taken bij Ajax voorlopig neer

Klaas-Jan Huntelaar heeft zich ziek gemeld bij Ajax. De technisch manager kampt met een burn-out, zo heeft de Amsterdamse club bevestigd.

De 40-jarige Huntelaar verlengde in juni zijn contract als technisch manager tot medio 2027, waarbij hij zich vooral richt op Jong Ajax. De voormalige spits houdt zich onder meer bezig met de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en het eerste elftal.

Tot eind vorig seizoen was Huntelaar met de inmiddels vertrokken Gerry Hamstra verantwoordelijk voor het technisch beleid. Door de komst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat als nieuwe technisch directeur namen de bevoegdheden van Huntelaar af en ging hij zich met name met Jong Ajax bezighouden.

Onrust

Sinds het ontslag van Mislintat, een maand geleden, kreeg Huntelaar daar de nodige taken bij. Het is niet bekend hoelang hij uit de roulatie zal zijn.

De afwezigheid van Huntelaar komt in een periode van al langer durende grote onrust bij Ajax, zowel op bestuurlijk vlak als op het veld. In de eredivisie staan de Amsterdammers momenteel op de zestiende plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl