Nederland opent WK korfbal - uiteraard - met overtuigende zege op Brazilië

Het Nederlandse korfbalteam heeft een probleemloze start gekend van het wereldkampioenschap in Taiwan. Het won de openingswedstrijd met ruime cijfers van Brazilië: 40-7.

Oranje, dat de laatste zeven WK's won, had zoals verwacht weinig moeite met de nummer twintig de wereldranglijst. Het hoge tempo waarin Nederland speelde, was Brazilië te machtig. Na het eerste kwart stond het al 11-0 en alle acht basisspelers hadden toen al een doelpunt op hun naam staan.

Fleur Hoek, Olav van Wijngaarden, Jessica Lokhorst en Ran Faber startten in de aanval. Bo Oppe, Esther Cordus, Terrenc Griemink en Sanne van der Werff begonnen in de verdediging. Femke Faber, die na rust werd ingebracht, werd met vijf doelpunten topscorer van de wedstrijd.

'De kop is eraf'

Bondscoach Jan Niebeek was na afloop tevreden. "De kop is eraf. Je weet dat er op zo'n toernooi wedstrijden als deze bij zitten. Verder hebben we aanvallend wel gewoon wat dingen kunnen oefenen, ondanks dat we weinig weerstand kregen. Verder was dit voor een aantal spelers hun debuut op het internationale podium, dus dat is altijd leuk."

Slowakije is op zaterdag de tweede tegenstander voor de ploeg van Niebeek. De beste twee uit de poule van drie gaan door naar de tweede groepsfase.