Op 5 oktober speelde Maccabi Haifa thuis tegen Panathinaikos in de Europa League
NOS Voetbal

UEFA: Israëlische teams spelen Europese thuisduels 'tot nader order' niet in Israël

Voetbalclubs uit Israël moeten hun thuiswedstrijden in Europese competities buiten Israël spelen. Dat besloot de UEFA "na een grondige evaluatie van de huidige veiligheids- en beveiligingssituatie op het hele grondgebied van Israël".

"Tot nader order mogen geen UEFA-competitiewedstrijden in Israël worden gespeeld", zegt de Europese voetbalbond in een verklaring.

De clubs die het aangaat zijn Maccabi Haifa, dat speelt in de groepsfase van de Europa League, en Maccabi Tel Aviv, dat speelt in de Conference League.

"De Israëlische voetbalbond en haar clubs Maccabi Haifa en Maccabi Tel Aviv zijn verzocht alternatieve locaties - die moeten voldoen aan alle toepasselijke UEFA-regels - buiten het grondgebied van Israël voor te stellen, zodat hun thuiswedstrijden kunnen worden gespeeld zolang dit besluit van kracht blijft", licht de UEFA toe.

De eerstvolgende Europese wedstrijden van Maccabi Haifa en Maccabi Tel Aviv stonden gepland op 26 oktober, maar die zijn uitgesteld.

Ook Loehansk niet op eigen bodem

Maccabi Haifa zal voor het eerstvolgende Europese thuisduel dat gepland staat op 9 november tegen Villarreal een nieuwe locatie moeten zoeken. De thuiswedstrijd van Maccabi Tel Aviv tegen het Oekraïense Zorja Loehansk staat op de kalender voor 25 november. Zorja Loehansk speelt overigens ook niet in eigen land, vanwege de oorlog in Oekraïne.

De nationale competities in Israël en de Palestijnse gebieden zijn eerder deze week al stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl