Lionel Messi in het shirt van Inter Miami
NOS Voetbal

Van Messi tot Marsman: salarissen Amerikaans voetbal openbaar gemaakt

Met omgerekend een kleine twintig miljoen euro per jaar is Lionel Messi de bestbetaalde voetballer in de Verenigde Staten ooit. Dat blijkt uit de salarisgids die door de spelersorganisatie van de Major League Soccer (MLS) openbaar is gemaakt.

Met 19,4 miljoen euro gaat de Argentijnse superster van Inter Miami weliswaar fier aan kop in Amerika, maar voor Messi is het klein bier: zowel bij Paris Saint-Germain als bij FC Barcelona verdiende hij de afgelopen jaren ruim boven de honderd miljoen euro per seizoen.

Het bedrag bij Inter Miami omvat enkel het jaarsalaris bij de club en staat nog los van andere inkomsten, zoals commerciële deals. Mede dankzij sportmerk Adidas en techgigant Apple lukte het mede-clubeigenaar David Beckham om Messi richting Amerika te krijgen.

Busquets en Alba blijven achter

Opvallend genoeg halen Miami-ploeggenoten Sergio Busquets en Jordi Alba, goed voor een kamer vol prijzen met Messi bij Barcelona, bij lange na niet de toptien van grootste salarissen. Zij krijgen respectievelijk 1,7 miljoen euro en 1,2 miljoen euro, los van aanvullende inkomsten.

Overigens heeft Miami de play-offs om de titel niet gehaald.

Nick Marsman in zijn tijd als doelman van Inter Miami

Er zitten wel andere grote namen bij de topverdieners: de Italiaan Lorenzo Insigne (Toronto FC, 14,6 miljoen euro) en de Zwitser Xherdan Shaqiri (Chicago Fire, 7,7 miljoen euro).

Ook de salarissen van de Nederlandse doelmannen Maarten Paes (FC Dallas, zo'n 320.000 euro) en Nick Marsman (San Antonio, zo'n 557.000 euro) zijn bekend. Marsman speelde tot voor kort bij Inter Miami, maar moest om financiële redenen wijken na de komst van Messi.

Jaarlijks gebruik

In Amerika is het gebruikelijk dat je de salarissen van elke voetballer terug kunt vinden in een gids, die door de spelersorganisatie online is gepubliceerd. Je kunt 'm hier vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl