Neymar schreeuwt het uit tijdens het duel met Uruguay
NOS Voetbal

Neymar scheurt kruisband en meniscus en moet vrezen voor einde seizoen

Neymar heeft de voorste kruisband en een meniscus in zijn linkerknie gescheurd in het WK-kwalificatieduel van Brazilië met Uruguay. Zijn club Al-Hilal laat weten dat de Braziliaanse aanvaller onder het mes moet, waarna een maandenlange periode van revalidatie wacht.

"Het is een heel triest moment. Het ergste", schrijft Neymar op Instagram. "Ik weet dat ik sterk ben, maar dit keer heb ik mijn familie en vrienden nog meer nodig."

Het ging voor Neymar tegen Uruguay aan het einde van de eerste helft mis. Hij verstapte zich na een onschuldig duel met Nicolás De La Cruz en ging met een van pijn vertrokken gezicht naar het gras.

Uiteindelijk verliet hij in tranen het veld en even later met krukken het stadion. Een mri-scan bevestigde later de ernst van de blessure, waarvoor doorgaans een herstelperiode van negen maanden geldt.

Pas vijf duels

Neymar speelde sinds zijn overstap naar het Saoedische Al-Hilal, dat een transfersom van 90 miljoen euro neertelde en hem in twee seizoenen 160 miljoen euro salaris betaalt, pas vijf wedstrijden.

In februari dit jaar werd Neymar ook al aan zijn enkel geopereerd, dat hield hem tot het eind van vorig seizoen aan de kant. "Het is niet makkelijk om dat opnieuw te ondergaan. Stel je voor dat je dat vier maanden na je herstel allemaal weer moet doormaken", aldus Neymar. "Maar ik heb vertrouwen. Heel veel."

Mogelijk komt nu deelname aan de Copa América, het kampioenschap van Zuid-Amerika, voor Neymar in gevaar. Dat toernooi wordt in juni en juli 2024 gehouden in de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl