Virgil van Dijk wordt met een laserpen beschenen vanuit het publiek
NOS Voetbal

Lasers, steentjes en flesjes in Athene: 'In Nederland was deze wedstrijd gestaakt'

Het waren geen makkelijke omstandigheden, waaronder het Nederlandse elftal het belangrijke EK-kwalificatieduel in Athene won van Griekenland. Het veld was beroerd en de fans vijandig. Daarnaast werd er volop met lasers geschenen en werden de juichende spelers na de late 0-1 door Virgil van Dijk bekogeld met flesjes.

"In Nederland was deze wedstrijd gestaakt", zei een lachende Tijjani Reijnders na afloop. De middenvelder van AC Milan was blij dat iedereen ongeschonden verder kon na het juichen. "We zijn er gelukkig zonder kleerscheuren van afgekomen."

Virgil van Dijk was net als Reijnders opgelucht na afloop, nu het EK Oranje bijna niet meer kan ontgaan. De matchwinner werd vlak voor hij de beslissende strafschop binnenschoot in zijn gezicht geschenen met groene laserstralen. Toch waren alle internationals het meest verontwaardigd over het veld.

"Vreselijk. Dat dit veld mag op dit niveau is onvoorstelbaar", zei Van Dijk. Wout Weghorst ging nog eens stap verder. "Dit is denk ik het slechtste veld waar ik ooit op gespeeld heb. Er zaten gewoon steentjes op!"

De spelers waren het er wel over eens dat ze de wedstrijd eerder hadden moeten beslissen, ondanks de omstandigheden. "We kregen zoveel kansen", zei Reijnders. De grootste kans was er voor Weghorst, maar de spits faalde van elf meter. "Het was gewoon een slechte penalty", was de spits schuldbewust na afloop.

Daarom was Weghorst dan ook dolgelukkig dat zijn teamgenoot Van Dijk wel raak schoot vanuit een strafschop. "Na mijn wissel zat ik met een zuur gevoel op de bank. Maar dan is het wel lekker dat die goal dan toch nog viel."

Denzel Dumfries vatte de wedstrijd mooi samen: "We mogen trots zijn op dit resultaat. Misschien niet op hoe we gevoetbald hebben, maar wel op het resultaat."

Dumfries over strafschop: 'Hij raakt me van achter, 100 procent penalty'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl