NOS Sport

Honkballers Neptunus maken gelijk en vieren tijdens duel landstitel softbalsters

De honkballers van Neptunus hebben de stand in de Holland Series in evenwicht gebracht door in Rotterdam het vierde duel met Amsterdam Pirates te winnen: 7-3. Na een 2-0 voorsprong voor de Amsterdammers staat het nu 2-2 in de best-of-seven series in de strijd om de landstitel.

Het duel werd vanwege de regen meerdere keren uitgesteld en onderbroken. Toen er eindelijk werd gespeeld, opende Pirates de score na een tweehonkslag van Tommy van de Sanden.

Honkballers Neptunus trekken stand gelijk in Holland Series tegen Pirates

De thuisploeg kwam al snel met een antwoord. Na zeven hits tegen startend werper Jerremyh Angela stond het na drie innings 5-1, waarna ook Sven van de Sanden twee punten om zijn oren kreeg: 7-1.

Winnend Neptunus-werper Shairon Martis (zes innings) stond slechts twee runs toe. Pirates deed nog wel iets terug, maar liet op de cruciale momenten veel lopers op de honken achter. Daarmee bleef de noodzakelijke rally uit.

Ereronde voor softbalkampioenen

Tussen de zevende en achtste inning vierden de Rotterdamse honkballers een feestje mee met de softbalsters van Neptunus, die eerder op de dag de landstitel veroverden.

De softbalploeg liep een ereronde met de kampioensschaal en kreeg daarbij applaus en high fives van spelers en coaches van de honkbalploeg, die kort daarna weer verder gingen met hun wedstrijd.

  • Orange Pictures

De softbalsters van Neptunus werden voor het eerst landskampioen. De ploeg uit Rotterdam won de Holland Series door titelhouder Olympia Haarlem in het vijfde duel met 6-5 te verslaan.

De honkbalfinale gaat dinsdag verder, dan wordt de vijfde wedstrijd gespeeld in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl