NOS Sport

Boermans en De Groot schakelen landgenoten uit op WK beach, Schoon/Stam bij beste acht

Boermans/De Groot naar kwartfinales WK na zinderend Nederlands onderonsje

Het had wat weg van een broedermoord, het Nederlandse onderonsje in de achtste finales van het WK beachvolleybal in Mexico. De confrontatie tussen het duo Matthew Immers/Steven van de Velde en Stefan Boermans/Yorick de Groot liep uit op een zenuwslopende derde set.

Uiteindelijk trokken Boermans en De Groot aan het langste eind: 21-18, 16-21, 15-13

Bij de vrouwen plaatsten Katja Stam en Raïsa Schoon zich eenvoudig voor de laatste acht. Het duo rekende in twee sets af met de Amerikaansen Terese Cannon en Megan Kraft: 21-18, 21-17.

Spannende broedertwist

Boermans/De Groot is van de drie Nederlandse duo's bij de mannen de minst ervaren, maar verraste in de knockoutfase door het voor Qatar uitkomende topduo Cherif/Ahmed uit te schakelen.

In het Nederlandse onderonsje tegen Immers en Van de Velde (26ste van de wereld) kwamen Boermans en De Groot (34ste van de wereld) in een mum van tijd 5-0 achter, maar kroop punt voor punt naderbij en kwam op 9-9 langszij. Daarna liepen Boermans en De Groot uit tot 19-15, om het met 21-118 af te maken.

In de tweede set hadden Immers en Van de Velde de touwtjes stevig in handen en wonnen relatief eenvoudig met 21-16. In de gelijkopgaande derde set verdedigden Boermans en De Groot lange tijd een marge van hooguit drie punten, zagen hun tegenstanders in de slotfase naderen tot op een punt, maar hielden het hoofd koel: 15-13.

Schoon en Stam nu tegen titelverdediger

Bij de vrouwen maken Schoon en Stam het hele toernooi al indruk in Mexico, waar op meer dan 2.000 meter hoogte gespeeld wordt. Na een vlekkeloze groepsfase rekende de nummer zeven van de wereldranglijst eenvoudig af met de Amerikaanse Cannon/Kraft.

Stam en Schoon maken favorietenrol waar en bereiken kwartfinales WK beachvolleybal

In de kwartfinales stuiten Schoon en Stam op de nummer een van de wereld en titelverdediger, het Braziliaanse koppel Duda/Ana Patrícia.

Doek valt voor Brouwer/Meeuwsen

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen viel het doek in de achtste finales. De wereldkampioenen van 2013 verloren met duidelijke cijfers van David Ahman en Jonatan Hellvig, de Zweedse nummer twee van de wereld: 21-13, 21-11.

Brouwer/Meeuwsen komen tekort tegen jonge Zweedse honden bij WK beachvolleybal

Dat Zweedse duo is de volgende tegenstander van Boermans en De Groot. De kwartfinale bij de mannen wordt zaterdagochtend om 03.00 uur Nederlandse tijd gespeeld, de vrouwen spelen om 05.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl