Matthew Immers en Steven van de Velde

Immers en Van de Velde op WK groepswinnaar na winst in Nederlands onderonsje

Op het WK beachvolleybal in Mexico hebben Matthew Immers en Steven van de Velde hun laatste groepswedstrijd gewonnen van landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Inzet bij deze partij was de groepswinst in poule J. Immers en Van de Velde hadden drie sets nodig voor hun zege: 31-29, 13-21, 15-10.

Brouwer en Meeuwsen eindigen daardoor als tweede in de groep, maar plaatsen zich net als Immers en Van de Velde voor de knock-outfase.

Brouwer en Meeuwsen hadden in de eerste set lange tijd het initiatief. Al vroeg in de wedstrijd werd er een gaatje geslagen van drie punten en tot aan 15-12 bleef die voorsprong intact. Daarna maakten Immers en Van de Velde drie punten op rij en werd het stuivertje wisselen.

Bal in het net

Het eerste setpoint was voor Immers en Van de Velde, daarna kregen Brouwer en Meeuwsen er drie, maar op het vierde setpoint van Immers en Van de Velde was het raak omdat Meeuwsen de bal in het net sloeg.

In de tweede set ging het even gelijk op, maar wisten Brouwer en Meeuwsen wederom een gaatje te slaan van meerdere punten. Dit keer werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en werd de set eenvoudig gewonnen.

Raak op eerste matchpoint

In de derde en beslissende set werden de eerste tikjes door Brouwer en Meeuwsen uitgedeeld, maar Immers en Van de Velde sloegen genadeloos hard toe halverwege de set. Bij een 7-5 stand in het voordeel van Brouwer en Meeuwsen maakte het duo zeven punten op rij.

Het leek even spannend te worden toen Brouwer en Meeuwsen daarna twee punten pakten, maar op het eerste matchpoint werd het duel niet veel later beslist.

Immers en Van de Velde mogen het nu op gaan nemen tegen de Oekraïners Serhi Popov en Eduard Reznik. Brouwer en Meeuwsen treffen het Chileense duo Noe Aravena/Vicente Droguett.

Stefan Boermans en Yorick de Groot nemen het op tegen het Qatarese koppel Cherif Younousse/Ahmed Tijan, dat op de Spelen van Tokio nog brons veroverde.

Stam en Schoon verliezen laatste poulewedstrijd, maar gaan wel verder

Raïsa Schoon en Katja Stam verloren hun laatste poulewedstrijd op het WK met 2-0. Esmée Böbner en Zoé Vergé-Dépré uit Zwitserland waren met twee keer 21-19 te sterk voor het Nederlandse duo, dat ondanks de nederlaag wel doorgaat naar de volgende ronde.

Stam en Schoon hadden de eerste twee groepsduels gewonnen, maar waren vanaf het begin van de eerste set de mindere. Ze kwamen snel met 4-0 achter. Ondanks dat het Nederlandse duo de achterstand daarna verkleinde, bleven de Zwitserse dames steeds het initiatief houden.

Tot een mooie run bij 13-17: Stam en Schoon kwamen vervolgens knap gelijk tot 17-17. Daarna liepen Böbner en Vergé-Dépré uit naar 20-17. Twee setpoints konden worden weggewerkt, maar uiteindelijk ging de set toch naar het Zwitserse duo: 21-19.

Bekijk hier de samenvatting van Schoon en Stam tegen Böbner en Vergé-Dépré

De tweede set begon met twee verliespunten, maar Schoon en Stam knokten zich wel meteen terug in de set. Het ging lang gelijk op. Bij 12-11 sloegen Schoon en Stam een gaatje naar 14-11.

Die marge hielden ze tot 17-14, maar de Zwitserse vrouwen kwamen daarna terug in de set. Opnieuw was het 17-17. Net als in de eerste set maakten de Zwitsers drie punten op rij en liepen ze uit naar matchpoint. Op 20-19 maakten ze dat af en dus gingen Schoon en Stam er met 2-0 af.

Ondanks de nederlaag eindigen Schoon en Stam als eerste in de groep, ze hebben een gelijk aantal punten als Böbner en Vergé-Dépré. maar haalden een hogere puntenratio.