Virgil van Dijk
NOS Voetbal

Van Dijk niet bang voor duel met Frankrijk, maar 'kunnen onze borst natmaken'

Als het aan aanvoerder Virgil van Dijk ligt, moet het Nederlands elftal vrijdagavond zonder angst Frankrijk tegemoet treden in de EK-kwalificatiewedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

"Angst moet je nooit hebben, dat heb ik zelf gelukkig ook niet. Maar ik denk wel dat het een zware wedstrijd wordt, dat hebben we wel gezien in Parijs. We kunnen onze borst natmaken."

'Op je hoede'

De aanvoerder realiseert zich dat het met alle blessures en afwezigen geen eenvoudige opgave gaat worden om de Fransen, ongeslagen koplopers in groep A en eerder dit jaar met 4-0 te sterk voor Oranje, met succes te bestrijden. "Je bent wel op je hoede, maar dat zou niet anders zijn geweest als iedereen wel fit was en hier zou zijn."

Bekijk hier het interview met Van Dijk:

Van Dijk strijdbaar richting duel met Frankrijk: 'Gaan niet gegarandeerd pak slaag krijgen'

Op de vraag of dat een andere, meer behoudende, strijdwijze vergt, antwoordt Van Dijk: "Natuurlijk, dat is logisch. Er gaan andere jongens spelen dan in Parijs en de vorige periode. We zullen zeker dingen anders moeten doen. We gaan er alles aan doen om niet te verliezen."

"Het wordt zwaar, maar laten we niet te onderdanig gaan doen, alsof we er niets van kunnen en gegarandeerd een pak slaag gaan krijgen. Zo werkt het ook niet. We hebben gewoon een kans. Dat moeten we uitstralen."

Over de vervangers van het flinke regiment geblesseerden is Van Dijk goed te spreken. "Ze maken een goede indruk, maar dat is nooit anders bij Oranje. Iedereen die wordt opgeroepen en zich meldt, komt met een warm en fijn gevoel naar Zeist. Het is een geweldige groep met een geweldige teamspirit."

"Dat helpt mee op weg naar succes, maar is natuurlijk geen garantie. Er staat ons morgenavond een mooie uitdaging te wachten en hopelijk kunnen we er met z'n allen, het publiek en wij, er een mooie avond van maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl