NOS Sport

Cricketers verliezen tweede WK-wedstrijd van Nieuw-Zeeland met 99 runs verschil

De Nederlandse cricketers hebben ook in hun tweede wedstrijd op het WK in India niet kunnen stunten. De ploeg van bondscoach Ryan Cook verloor met 99 runs verschil van vice-wereldkampioen Nieuw-Zeeland.

Cricketers verliezen tweede WK-wedstrijd van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland imponeerde in zijn eerste wedstrijd tegen titelhouder Engeland en had ook de vorige vier ontmoetingen met Nederland gewonnen.

Na de gewonnen toss wisten de Nederlandse werpers Nieuw-Zeeland achttien ballen lang van het scoren af te houden, maar daarna ging het snel. De eerste vijf slagmannen tekenden allemaal voor een goede score, waarbij Will Young topscorer was met 70 runs. Nieuw-Zeeland eindigde met een score van 322 runs voor het verlies van 7 wickets.

Sybrand Engelbrecht in actie tegen Nieuw-Zeeland

Ook de meeste Nederlandse slagmannen kenden een aardige start, maar alleen Colin Ackermann (69 runs), captain Scott Edwards (30 runs) en debutant Sybrand Engelbrecht (29) kwamen tot een aansprekende score. Op een totaalscore van 223 runs werd de laatste Nederlandse slagman ingerekend.

Zuid-Afrika

Oranje had vrijdag al verloren van Pakistan met 81 runs. Op het WK zijn in totaal tien landen actief, die allemaal een keer tegen elkaar spelen. De beste vier plaatsen zich voor de halve finales, medio november.

De eerstvolgende wedstrijd van Nederland is op dinsdag 17 oktober tegen Zuid-Afrika. Op 12 november staat de laatste voorrondewedstrijd tegen India op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl