NOS Wielrennen

Sheehan sprint op laatste stagedag verrassend naar zege in Parijs-Tours

Stagiair Sheehan sprint naar winst in Parijs-Tours

Riley Sheehan heeft verrassend de 117de editie van Parijs-Tours op zijn naam geschreven.

De 23-jarige Amerikaan deed dat op zijn laatste dag als stagiair bij WorldTour-formatie Israel-Premier Tech. Hij zou na vandaag terugkeren naar zijn kleine Amerikaanse ploeg Denver Disruptors, maar wie weet wat de toekomst nu brengt.

Sheehan sloot samen met de Noor Tobias Johannessen (Uno-X), de Fransmannen Joris Delbove (St. Michel) en Olivier Le Gac (Groupama-FDJ) op zo'n 10 kilometer van de meet aan bij Le Gacs Britse ploeggenoot Lewis Askey, die bezig was aan een monsterontsnapping en op dat moment al zeker 160 kilometer voorop reed.

Riley Sheehan (m) wint Parijs-Tours

Gezien de samenstelling van de kopgroep en de inspanning van onder anderen Dylan van Baarle van Jumbo-Visma leek een sprint er toch te komen, maar de vijf hielden verrassend stand. Le Gac trok de sprint aan voor Askey, maar die moest de zege in de Franse eendagskoers over 213,9 kilometer laten aan de Amerikaan.

Christophe Laporte won enkele seconden later de sprint van het peloton. De Fransman Arnaud Démare, die de koers de afgelopen twee jaar won, werd achtste. Voor Sheehan was zijn zege niet alleen het einde van een stage van twee maanden, maar ook het voorlopige hoogtepunt in zijn loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl