NOS Sport

3x3-basketballers Utrecht kwalificeren zich voor World Tour-masters in Amsterdam

3x3-basketballers Utrecht verslaan Düsseldorf in World Tour

De 3x3-basketballers van Utrecht hebben zich geplaatst voor het World Tour-masterstoernooi in Amsterdam. Het viertal Olusheyi Adetunji, Nesta Agasi, Olaf Schaftenaar en Lenno Witteveen was na kwalificatiewedstrijden in de Gashouder de sterkste in een groep van drie.

De Nederlandse ploeg trad in de eerste wedstrijd van de dag aan tegen Pitesti. Met 21-14 werden de Roemenen aan de kant gezet.

Niet lang daarna moest Pitesti al aantreden tegen een team uit Düsseldorf. De Duitsers wonnen dat duel, waardoor de wedstrijd tussen Utrecht en Düsseldorf de beslissing moest brengen.

Utrecht begon erg sterk en liep heel snel uit naar een comfortabele 10-3 voorsprong. Beetje bij beetje kwamen de Duitsers terug en bij 13-11 leek het even spannend te worden.

Turbo

Daarna was het Witteveen die de turbo opvoerde. De Zwollenaar maakte meerdere tweepunters en zorgden er mede voor dat Utrecht uitliep naar een 19-14 voorsprong. Met een wedstrijd die tot de 21 gaat, leek dat de nekslag voor Düsseldorf.

Het duurde even voordat Utrecht de wedstrijd besliste, maar uiteindelijk was het Schaftenaar die het bevrijdende 21ste punt liet aantekenen vanaf de vrijeworplijn en de eindstand op 21-19 bepaalde.

Het Nederlands eerste team doet als team Amsterdam mee aan het World Tour-circuit, het internationale profcircuit met toernooien over de hele wereld. Utrecht is het tweede team. Bij de World Tour zijn veel rankingpunten te verdienen voor de Spelen van volgend jaar in Parijs.

Het doel van de Nederlandse teams is om op 1 november van dit jaar bij de topdrie op de landenranking te staan om directe plaatsing te bewerkstelligen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl