Arrestaties bij AZ-Legia Warschau
NOS NieuwsAangepast

Twee arrestaties na wedstrijd AZ-Legia Warschau, mogelijk Poolse spelers

Na afloop van de wedstrijd AZ-Legia Warschau zijn twee mensen gearresteerd. Volgens Poolse media gaat het om twee spelers van Legia Warschau.

Een politiewoordvoerder wil dat niet bevestigen, maar zegt wel dat het gaat om een man van 28 uit Servië en man van 33 uit Portugal. Twee spelers van Legia voldoen aan die personalia. Ze werden net buiten het stadion gearresteerd en zitten nog vast.

In de aanloop naar de wedstrijd was het ook al onrustig. Aanhangers van de Poolse voetbalclub hebben de toegangspoort van het stadion in Alkmaar bestormd, meldt de politie. Daarbij is één ME'er bewusteloos geraakt. De gewonde ME'er is behandeld en kon daarna niet verder werken.

De mobiele eenheid wist de bestorming niet te voorkomen, vanwege het heftige geweld dat tegen stewards en de politie werd gebruikt, meldt de politie.

Onrust en aanhoudingen na voetbalwedstrijd tussen AZ en Legia Warschau

De ME heeft traangas ingezet. De Legia-aanhangers wisten een aantal wapenstokken en pepperspray van de ME afhandig te maken. De woordvoerder meldt vanochtend vroeg dat een deel nog niet terug is bij de politie.

Een aantal bezoekers wist vanwege de onrust zonder kaartje of controle van de toegangsbewijzen het stadion binnen te komen.

Uit de bus gehaald

Na afloop werden volgens Poolse media de spelers en staf van de club door de politie tegengehouden toen ze het stadion wilden verlaten. Daarbij ontstonden schermutselingen en de politie zou een ultimatum hebben gesteld. De twee spelers moesten uit de bus komen en mee naar het bureau of de hele bus zou worden leeggehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl