NOS VoetbalAangepast

RKC-keeper Vaessen na botsing bij kennis: 'Lijkt niet op hartprobleem'

Wedstrijd RKC-Ajax gestaakt door zorgwekkende toestand RKC-keeper Vaessen

RKC-doelman Etienne Vaessen is zaterdagavond bij kennis naar het ziekenhuis gebracht. De keeper ging in de wedstrijd tegen Ajax neer na een botsing met Brian Brobbey en werd in eerste instantie gereanimeerd. Al snel bleek dat het waarschijnlijk niet om hartproblemen ging, zo bevestigde algemeen directeur Frank van Mosselveld.

De wedstrijd werd na 85 minuten bij een 2-3 tussenstand definitief gestaakt.

"Etienne is even een tijdje knock-out geweest", zei RKC-directeur Van Mosselveld. "De medische mensen zijn meteen begonnen met reanimeren, maar het lijkt niet op een hartprobleem. Tijdens het van het veld brengen was hij alweer bij, maar hij wist niet waar hij was."

Van Mosselveld: 'Het lijkt niet op een hartprobleem'

Vaessen bleef stil op het veld liggen na een botsing met Ajax-spits Brobbey en al snel kwam er medische hulp. De botsing zorgde ervoor dat de doelman knock-out raakte. De paniek was meteen groot. Spelers schermden eerst de keeper af en daarna werden er ook doeken om Vaessen heen gehouden.

'Dit heeft een enorme impact'

"Vanzelfsprekend heeft dit een enorme impact. De schrik zit er behoorlijk in. Het zag er ook ernstig uit met de doeken en het afschermen", vertelt Van Mosselveld.

De vrouw van Vaessen kwam na het incident meteen naar het stadion, zegt de directeur. "We hebben haar meteen meegenomen naar de kleedkamer."

De wedstrijd werd vervolgens stilgelegd, zo meldde de stadionspeaker. "De wedstrijd is tijdelijk gestaakt. We gaan kijken of de spelers verder kunnen spelen." Uiteindelijk werd besloten om niet verder te voetballen.

Alle spelers en trainers kwamen na dat besluit het veld op om de supporters te bedanken, maar waren nog duidelijk aangeslagen.

Clubs en KNVB leven mee

Op Twitter/X leven andere eredivisieclubs mee met Vaessen. Onder andere Ajax en PSV laten via het sociale medium weten aan Vaessen te denken. "Stay strong", zegt de Eindhovense club daarbij.

Ook de KNVB laat van zich horen met de woorden van gelijke strekking.

Bekijk hier de samenvatting van het gestaakte duel:

Bekijk hier de samenvatting van het gestaakte duel RKC-Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl