Ricciardo met zijn hand ingepakt op het circuit van Singapore
NOS Sport

Ricciardo lijkt ook Qatar te missen door handblessure, blik gaat al op Austin

Daniel Ricciardo lijkt ook de Grand Prix van Qatar te gaan missen. De Australische coureur ondervindt nog altijd hinder van een handblessure, opgelopen in Zandvoort.

Christian Horner, teambaas van Red Bull (verbonden aan AlphaTauri), vertelde vandaag dat de kans gering is dat Ricciardo over ruim een week al hersteld is en in Qatar kan rijden. "Dat is eerder onwaarschijnlijk dan waarschijnlijk", zei hij.

Stoeltje al zeker

Ricciardo was dit seizoen bij AlphaTauri de vervanger van Nyck de Vries, van wie na een teleurstellende start afscheid werd genomen. Tijdens zijn tweede weekend brak Ricciardo zijn middenhandsbeentje, na een botsing in een training voor de Nederlandse GP.

Daarna ontbrak hij in de grands prix van Italië, Singapore en Japan. Hij werd vervangen door racetalent Liam Lawson, die daarbij een prima indruk achterliet.

Toch kozen Red Bull en AlphaTauri ervoor om ook volgend jaar met Ricciardo het seizoen in te gaan. Hij en niet Lawson is dan de teamgenoot van de Japanner Yuki Tsunoda.

Ricciardo met teamgenoot Tsunoda

"Hij herstelt goed, maar hij hoeft zich niet te haasten", zei Horner daarover. "Daniel is verzekerd van een vast stoeltje voor volgend jaar, dus waarom zou hij zich haasten om terug te keren in Qatar?"

De blik gaat vast op eind oktober, als er in het Amerikaanse Austin gereden zal worden. "Het is misschien beter om die tijd te gebruiken als voorbereiding op de race in Austin, want dat is een hobbelig circuit. Maar ik weet dat hij zelf zijn zinnen heeft gezet op Qatar. Hij rijdt volgende week in de simulator en dan nemen we een beslissing."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl