NOS NieuwsAangepast

Rotterdammer (32) aangehouden bij Erasmus MC na dodelijke schietpartijen

Bij twee schietincidenten in Rotterdam zijn vanmiddag drie mensen om het leven gekomen; een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige docent van het Erasmus Medisch Centrum. De man en vrouw overleden ter plekke, het meisje bezweek later op de avond aan haar verwondingen.

De vermoedelijke schutter is aangehouden onder het helikopterplatform van het ziekenhuis. Het is een man van 32 uit Rotterdam. Hij was een student aan het Erasmus MC en een bekende van de politie. De man is eerder veroordeeld voor dierenmishandeling.

In het ziekenhuis is een vuurwapen gevonden. De politie gaat er niet van uit dat er nog iemand anders heeft geschoten.

Beelden van de arrestatie:

Arrestatie na schietpartij Erasmus MC

Rond 14.25 uur kwamen bij de politie meldingen binnen over de schietincidenten. Eerst werd er geschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein. De verdachte ging daarna een opleidingsgebouw bij het ziekenhuis aan de Rochussenstraat binnen, zo'n 1,5 kilometer verderop, waar ook iemand zwaargewond raakte. Daarna ging hij het ziekenhuis in.

Na de schietpartijen ontstond zowel in de woning als in het ziekenhuis brand. Beide branden zijn inmiddels onder controle.

Dit zijn beelden van de brand bij het huis:

Twee gewonden bij schietpartij in huis Rotterdam

Door de schietpartij bij het ziekenhuis ontstond paniek, zegt een ooggetuige. "Er was veel paniek en gegil. Ik was in het ziekenhuis. Ik ben vanaf daar gevlucht naar het Sophia Kinderziekenhuis."

Na het incident moesten mensen het pand gefaseerd verlaten: "We moeten afwachten. Ik heb geen schoten gehoord, maar alleen de paniek en daarop ben ik dus ook gaan handelen".

Het opleidingsgebouw werd als eerste ontruimd. Mensen gingen met handen op het hoofd naar buiten.

Beelden van de politie bij het Erasmus MC en de ontruiming:

Massale politie-inzet na schietpartij in Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl