Hulpdiensten bij het huis van de vrouw
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Gifmoord-verdachte dood gevonden in woning Tilburg

De Tilburgse vrouw die verdacht werd van het met gif ombrengen van haar partner, is vanochtend dood aangetroffen in haar woning. Dat bevestigt haar advocaat aan Omroep Brabant. De 64-jarige zou overmorgen haar vonnis te horen krijgen in de rechtbank.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie negentien jaar celstraf tegen de vrouw. Het OM is ervan overtuigd dat de vrouw haar 65-jarige partner dodelijk heeft vergiftigd met een zelfmoordmiddel. Ze zou dit gedaan hebben om de erfenis op te strijken. Yvon K. heeft altijd ontkend. Ze mocht de uitspraak thuis afwachten.

Hulpdiensten gingen vanochtend het huis van de vrouw binnen. De advocaat van K., Esther Vroegh, zegt tegen Omroep Brabant ervan uit te gaan dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Het OM laat weten dat in de woning van K. een afscheidsbrief is gevonden.

Yvon K. was particulier zorgtherapeut en zorgde voor een dementerende vrouw die in mei 2020 overleed. K. kreeg direct na het overlijden een relatie met de weduwnaar van haar cliënt, volgens Omroep Brabant een vermogende supermarkteigenaar.

Twee maanden voor zijn dood wijzigde de man zijn testament en werd K. de enige erfgename. Hij overleed in december 2020. In zijn bloed werd een hoge dosering zelfdodingsmiddel gevonden. Het middel zat volgens het OM in een wijnglas en in de restanten van een toetje met kersenyoghurt.

Daarnaast werden in het lichaam van het slachtoffer antibraakmiddelen, pijnstillers en slaapmiddelen gevonden. K., consulente bij de euthanasievereniging NVVE, zei die medicijnen op internet te hebben besteld, maar niet aan haar partner te hebben toegediend.

Geen uitspraak

Een uitspraak in de zaak komt volgens de advocaat van K. niet meer: "Juridisch is het zo dat de rechtbank geen uitspraak meer kan doen. Er komt geen schuldigverklaring of vrijspraak. De betrokkenen zullen geen uitsluitsel krijgen. Het zou voor hen veel rust geven als er wel een uitspraak zou zijn", aldus Vroegh.

Het OM noemt het onverteerbaar voor de nabestaanden dat de rechter geen vonnis zal geven. "Met het overlijden van de verdachte is de mogelijkheid om recht in deze zaak uit te spreken geblokkeerd. Dit is heel onbevredigend."

Advertentie via Ster.nl