De rechtbank in Breda.
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

OM eist 19 jaar tegen Tilburgse vrouw die wordt verdacht van gifmoord op partner

Het Openbaar Ministerie eist 19 jaar cel tegen de Tilburgse Yvon K. De 64-jarige vrouw wordt ervan verdacht haar 65-jarige partner dodelijk te hebben vergiftigd met een zelfmoordmiddel. De vrouw zou dit hebben gedaan om zijn erfenis op te strijken.

K. was particulier zorgtherapeute en zorgde voor Mia, de dementerende vrouw van het latere slachtoffer. Vanwege de ziekte van zijn vrouw had hij zijn supermarkt in Halsteren en een deel van zijn bezittingen verkocht. Volgens Omroep Brabant was hij een vermogend man.

In mei 2020 kreeg K. een relatie met de weduwnaar, op de dag van de uitvaart van zijn echtgenote. Twee maanden voor zijn dood wijzigde de man zijn testament en werd K. de enige erfgename.

Toetje met zelfmoordmiddel

In de nacht van 8 op 9 december 2020 overleed de voormalige supermarkteigenaar in zijn woning aan de Dorpsstraat in het Brabantse Halsteren. In zijn bloed werd een hoge dosering zelfdodingsmiddel gevonden. Het middel zat volgens het OM in een wijnglas en in de restanten van een toetje met kersenyoghurt.

Daarnaast werden in het lichaam van het slachtoffer antibraakmiddelen, pijnstillers en slaapmiddelen gevonden. K., consulente bij de euthanasievereniging NVVE, zegt die medicijnen op internet te hebben besteld, maar die niet aan haar partner te hebben toegediend.

Belhistorie verwijderd

Op de dag waarop de man overleed, belde K. met iemand van haar wandelclub om te zeggen dat een goede vriend van haar was overleden, terwijl het slachtoffer de volgende dag pas werd gevonden. Daarnaast bleek uit politieonderzoek dat K. rondom de overlijdensdatum van de man tientallen gesprekken uit haar belhistorie verwijderde. In afgeluisterde telefoongesprekken hoorden agenten haar zeggen dat ze het fijn vond dat haar partner "kapot is".

De officier van justitie zegt dat geld het motief was voor de moord. "Geld is alles voor haar", aldus de officier. Ex-partners van K. verklaarden aan de politie dat ze financiële problemen had.

K. ontkent betrokkenheid bij de dood van de man. In de rechtszaal verklaarde ze zielsverliefd op hem te zijn geweest. "Ik zit al drie jaar in een nachtmerrie. Ik zit in een rollercoaster. Ik ben helemaal kapotgemaakt. Mijn leven is nu helemaal verwoest. Ik heb hem niet vermoord."

Het proces gaat maandag verder.

Advertentie via Ster.nl