Sven Botman juicht na zijn treffer

Spektakel in Premier League: Botmans Newcastle haalt uit, gelijkspel in Londense derby

Newcastle United en Sven Botman hebben keihard uitgehaald bij Sheffield United. Op Bramall Lane werd het maar liefst 8-0 voor Newcastle. Ook de Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal was een spektakelstuk. Dat duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Voor Sheffield United werd het een zondag om snel te vergeten. Binnen een half uur stond het al 0-3 voor de uitploeg, waar Botman op aangeven van Kieran Trippier de derde treffer scoorde.

En de doelpuntenproductie hield maar niet op. Uiteindelijk voerde Newcastle de score alleen maar verder op. De teller stokte pas bij acht treffers. Bijzonder was ook dat al die acht treffers werden gemaakt door verschillende spelers.

Spectaculair gelijkspel

Arsenal en Tottenham Hotspur hebben gelijkgespeeld in een spectaculaire Londense derby: 2-2. De Gunners kwamen tweemaal op voorsprong, maar de bezoekers vochten zich telkens terug. Bij Tottenham was er een basisplaats voor Micky van de Ven.

In de 26ste minuut kwam Arsenal aan de leiding door een eigen goal van Cristian Romero. De Argentijn wilde een schot van Bukayo Saka stoppen, maar werkte de bal in eigen doel.

Enkele minuten voor rust kwam Tottenham op gelijke hoogte. Heung-min Son kwam goed voor zijn man na een voorzet van James Maddison en rondde af.

Na rust ging Romero opnieuw in de fout. Een handsbal leidde tot een strafschop, die binnen werd gewerkt door Saka. Lang kon Arsenal niet van de voorsprong genieten, om precies te zijn één minuut. Meteen na de aftrap verloor Jorginho de bal. Het gevolg: een counter waaruit Son wist te scoren.

Saka schiet de penalty binnen

In de slotfase kreeg Arsenal nog enkele kansen, en er werden in totaal tien minuten bijgeteld. Puntenverlies kon niet meer worden voorkomen.

De grootste winnaar van de middag was Manchester City, dat twee concurrenten voor de landstitel punten zag verliezen. Arsenal en Tottenham staan nu vier punten achter op City.

Liverpool wint

Liverpool heeft met 3-1 gewonnen van West Ham United. Daarmee blijft de achterstand van de mannen van Jürgen Klopp op koploper City slechts twee punten.

In de zestiende minuut ging de bal op de stip na een overtreding van Nayef Aguerd op Mohamed Salah. De Egyptenaar besloot de strafschop zelf te nemen en schoot Liverpool op voorsprong.

In de 42ste minuut scoorde West Ham de gelijkmaker. Jarrod Bowen zag een lage voorzet op zich af komen, maar kreeg het voor elkaar om al duikend de bal voorbij Alisson te koppen.

Een kwartier in de tweede helft kwam Liverpool weer op voorsprong. Na een fantastische hoge bal van Alexis Mac Allister hoefde Darwin Nuñez alleen nog maar binnen te tikken. In de slotfase scoorde Diogo Jota nog uit een corner. Hij kreeg de bal na een kopbal van Virgil van Dijk.

Andere wedstrijden

Brighton & Hove Albion klopte Bournemouth met 3-1. Door het gelijke spel van Arsenal en Tottenham steeg Brighton naar de derde plek in de Premier League.

Het beroerde seizoen van Chelsea is er met een 0-1 thuisnederlaag tegen Aston Villa niet beter op geworden. In de 58ste minuut kreeg Malo Gusto een rode kaart, waarna Ollie Watkins Aston Villa in de 73ste minuut aan de zege hielp.