Xandra Velzeboer
NOS Sport

Velzeboer en Van 't Wout met overmacht Nederlands kampioen op 1.000 meter shorttrack

Jens van 't Wout en Xandra Velzeboer hebben zondag op de NK shorttrack in Leeuwarden de 1.000 meter gewonnen. Voor Van 't Wout was het zijn eerste zege van dit toernooi, Velzeboer pakte haar tweede gouden plak.

Voor Van 't Wout was de zege een pleister op de wonde na een dramatisch verlopen zaterdag. Op de 1.500 meter kwam de 21-jarige Laarder, die bij het vorige titeltoernooi alle afstanden op zijn naam bracht, als eerste over de finish, maar kreeg hij een penalty vanwege een onrechtmatige schouderduw.

Een paar uur later ging het mis in de halve finale van de 500 meter, toen hij onderuit ging in leidende positie.

Velzeboer domineert, ook Van ’t Wout sterk bij start shorttrackseizoen

Op de 1.000 meter bleef Van 't Wout zijn broer Melle en Teun Boer voor. Boer veroverde op zaterdag twee gouden medailles.

Velzeboer neemt revanche

Velzeboer had zaterdag op de 1.500 meter gezegevierd, maar werd op de 500 meter verrassend verslagen door Selma Poutsma. Een dag later revancheerde Velzeboer zich door haar titel op de 1.000 meter te prolongeren.

Het zilver was voor Yara van Kerkhof, terwijl Poutsma het brons mocht ophalen. Ze kwam weliswaar ten val, maar door een penalty van Angel Daleman werd ze alsnog op het podium verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl